Sådan konverteres VOB til lyd

VOB-filformatet bruges til at komprimere medier til publicering på DVD'er. Da filerne er digitalt kodet, er det muligt at konvertere en VOB-fil til en anden form for medier. Selvom VOB-filer kan transkodes til forskellige typer digital video, er det også muligt at isolere deres soundtracks ved at eksportere lydfiler fra dem. Mange programmer er i stand til at udføre denne lydekstraktion, inklusive applikationer, der er gratis at bruge fra VideoLAN, Media-Convert og Zamzar. VideoLANs VLC er en forbedret medieafspiller, der kan læse VOB-filer og konvertere dem til lydformater, såsom OGG, MP3, AAC eller FLAC. I mellemtiden er både Media-Convert og Zamzar online konverteringstjenester, der kan producere AAC-, MP3- eller WAV-lyd fra VOB-filer. Zamzar kan også forberede Dolby Digital-lyd ved at generere AC3-filer fra VOB-filer.

VLC

Trin 1

Download og installer VLC medieafspiller (se Referencer). Du kan få den gratis applikation direkte fra VideoLAN Project-webstedet.

Trin 2

Åbn VLC. Gå til "Media", og vælg "Konverter / gem." På fanen "File" på "Open Media" -skærmen skal du trykke på knappen "Add" og finde VOB-filen i filvalgsvinduet. Dobbeltklik på filnavnet, og det sendes til VLC til konvertering.

Trin 3

Tryk på knappen "Konverter / gem" i bunden af ​​"Åbn medie" -skærmen. I skærmbilledet "Konverter" skal du gå til feltet "Destination" og trykke på knappen "Gennemse". Målret mod en gemt destination for den eksporterede lyd, og klik på "Gem".

Åbn rullemenuen "Profil" i afsnittet "Indstillinger". Vælg mellem indstillingerne OGG, MP3, AAC eller FLAC til eksport af VOB-filens lyd. Tryk på knappen "Start". Når kontrolbjælken på VLC-medieafspilleren streamer helt, vil VOB-filens eksporterede lyd være tilgængelig i den målrettede lagringsdestination.

Media-Convert

Trin 1

Åbn din internetbrowser, og naviger til Media-Convert-webstedet (se Referencer). Sørg for, at fanen "Lokal filkonvertering" vises.

Trin 2

Tryk på knappen "Gennemse" ud for feltet "Filer". Find VOB-filen i filvalgsvinduet. Dobbeltklik på filnavnet, og det sendes til Media Convert til konvertering. Rullemenuen "Inputformat" viser automatisk "DVD Video Object (.vob)", når filen er indlæst.

Trin 3

Rul ned på siden for at finde feltet "Outputformat". Lad "No Video Preset" være valgt i den første rullemenu. Åbn den anden rullemenu, og vælg det ønskede format til VOB-filens eksporterede lyd. Du kan vælge mellem MP3, WAV eller AAC. Tryk på knappen "OK". VOB-filen uploades til onlinetjenesten, og filkonverteringen påbegyndes. Du omdirigeres til en download-side, når den eksporterede lydfil er oprettet med succes.

Klik på den eksporterede lyds filnavn på download-siden. Tryk på knappen "Gem" i dialogboksen "File Download". Målret mod en gemmelig destination i vinduet "Gem som" og tryk på knappen "Gem". Når et "Download Complete" -bekræftelsesvindue vises, vil lydfilen være tilgængelig i den målrettede gemningsdestination.

Zamzar

Trin 1

Åbn din internetbrowser og besøg Zamzar-webstedet (se Referencer). Sørg for, at fanen "Konverter filer" vises.

Trin 2

Tryk på knappen "Gennemse" i afsnittet "Trin 1". Find VOB-filen i vinduet til filvalg. Dobbeltklik på filnavnet, og det vil blive sendt til Zamzar til konvertering.

Trin 3

Vælg formatet for VOB-filens eksporterede lyd i afsnittet "Trin 2". Åbn rullemenuen, og vælg mellem AAC, AC3, MP3 eller WAV.

Trin 4

Indtast en e-mail-adresse i afsnittet "Trin 3". En meddelelse sendes til denne e-mail-adresse, når den eksporterede lydfil er tilgængelig til download. Tryk på "Konverter" -knappen i afsnittet "Trin 4". VOB-filen uploades til onlinetjenesten, og filkonverteringen påbegyndes.

Hent den eksporterede lydfil ved at følge downloadinstruktionerne i meddelelses-e-mailen fra Zamzar.