Den bedste måde at optage en del af DVD på

Hjemmevideoer, der er optaget på DVD, indeholder ofte meget materiale, der skal redigeres. Kopiering af hele DVD'en er unødvendig, hvis du kun er interesseret i et bestemt klip. Uddrag af klip fra DVD'er giver dig mulighed for at uploade mindre filer til videodelingswebsteder og kun gemme de bedste dele af disken på din computer.

DVD-formatet

Når en DVD optages, er videoen normalt organiseret i individuelle kapitler, som en DVD-afspiller kan få adgang til. At forstå, hvordan kapitler bruges til at organisere videoklip på en DVD, hjælper dig med at finde og kopiere kun den del af videoen, du ønsker. Når du afspiller DVD'en i en DVD-afspiller, viser afspilleren normalt kapitelnummeret og diskens samlede driftstid. Bemærk kapitelnummeret for den del af videoen, du vil kopiere. Hvis kapitelnummeret ikke vises, skal du bruge DVD-menuens valg af scene til at finde det kapitelnummer, der indeholder scenen eller gruppen af ​​scener, du vil kopiere.

Rip det

Den mest effektive måde at optage udvalgte videoklip fra en DVD på er at bruge specialsoftware. Denne software er designet til at udtrække videodataene fra DVD'en og kopiere dem til digitale filer på din computer. Denne proces er kendt som "ripping", og mange DVD-ripping-softwaretitler giver dig kun mulighed for at vælge de specifikke kapitler fra en DVD-disk, du vil kopiere. Download og installer gratis rippesoftware som DVD Fab, håndbremse eller MPEG Stream Clip. Nu hvor du har de kapitelnumre, du vil kopiere, skal du vælge indstillingen i softwaren, der giver dig mulighed for at angive de specifikke kapitler, du vil kopiere til din computers harddisk. Når du er overført, kan du gemme filerne på din harddisk eller brænde de valgte videoklip til en anden DVD ved hjælp af din computers DVD-brænder.

VOB til MPEG

De overførte filer gemmes i en VIDEO_TS-mappe, der bruges i DVD-formatet. Hver kopierede videofil bruger udvidelsen "VOB". VOB-filer optages i MPEG-2-format. Du kan bruge disse filer med ikke-DVD-software ved blot at omdøbe VOB-udvidelsen til "MPEG" eller "MPG."

Overvejelser om ophavsret

Del ikke kommercielt producerede film eller tv-programmer med andre. Kopiering af videoklip fra kommercielt producerede dvd'er til ethvert andet formål end personlig visning er en overtrædelse af ophavsretsloven.