Sådan designer du en personlighedstest

Siden udviklingen af ​​Myers-Briggs Type Indicator i 1962 har folk været fascineret af personlighedstest. Og det er let at se hvorfor; de hævder at have personlighedens hemmeligheder, som er kernen i menneskelig interaktion. Personlighedstest bruges ofte af virksomheder til at screene medarbejdere eller folk, der søger en ideel partner, men de nyder stigende popularitet på Internettet. I den moderne internetalder er den mest almindelige form for personlighedstest et simpelt spørgeskema som "Hvilken popstjerne er du?" eller "Hvad er din sjælfarve?"

Design af profiler

Trin 1

Vælg et sæt profiler. Disse profiler vil være "sluttilstande" i din personlighedstest. For eksempel indeholdt Myers-Briggs 16 typer baseret på fire dikotomier. De fleste personlighedstest har mellem 5 og 20 sluttilstande --- nok til at lave en bred vifte, men ikke nok til at gøre det for kompliceret.

Trin 2

Tæl kvaliteterne af disse profiler. De fleste vellykkede personlighedstest har profiler, der fokuserer på positive og neutrale kvaliteter, som nogle gange afbalancerer dem med negative kvaliteter. Folk vil nyde en test, der giver dem en supplerende refleksion.

Design sluttilstandene til din personlighedstest. Hver sluttilstand skal indeholde et resumé af profilen, en kort beskrivelse og en liste over de kvaliteter, der er knyttet til den profil. Det hjælper også med at inkludere en fængende grafik eller en liste over berømte mennesker, der deler personlighedstypen som testtageren.

Design af testen

Trin 1

Gør dine kvaliteter til spørgsmål. For eksempel kan du give testtageren et scenarie og bede dem om at vælge et svar til det. F.eks. "Hvad ville du gøre, hvis du fandt en tegnebog på jorden?"

Trin 2

Opret mellem tre og fem svar, der svarer til de profiler, du lavede tidligere. Gør dem så klare og neutrale som muligt. Jo mindre tvetydige svarene er, desto mere tilfreds vil testtageren være med resultatet.

Trin 3

Vælg dit værdisæt, og hvordan det bidrager til en vindende profil. Som standard giver de fleste svar på en personlighedstest testpersonen et "point" til en eller flere profiler, og profilen med flest point er vinderen. Hvis nogle spørgsmål er vigtigere end andre, skal du gøre dem mere point værd.

Skriv en introduktion til din test. Gør det iørefaldende og sjovt, eller hvad der passer til dit formål med personlighedstesten.