Start Mac VNC Screen Sharing Client fra Safari eller Finder

Vidste du, at Mac OS X indeholder en bundtet VNC app? Det hedder skærmdeling, og du kan hurtigt starte den bundne VNC-klient fra enten OS X Finder, Safari ved at skrive en adresse i webadresselinjen eller direkte fra selve appen.

Åbning af VNC fra Safari

Hvis du vil starte VNC fra Safari, skal du trykke på Command + L for at gå til URL-feltet og derefter skrive følgende:

vnc://

Hit Return, og appen Screen Sharing vil starte med det samme. Hvis du har angivet en IP-adresse på en ekstern maskine som sådan: "vnc: //127.0.0.1" åbnes den for den pågældende vært straks, ellers vil et vindue komme op og bede dig om VNC Host-adressen.

At være i stand til at starte VNC på denne måde via URL'er giver dig mulighed for at linke til bestemte servere på personlige start sider og interne døråbnings sider, og teknisk set alt, hvad der er synligt fra omverdenen, selvom det er meget tilgængeligt, er det nok ikke den bedste sikkerhedspraksis.

Uden for Safari-metoden nævnt ovenfor er et andet valg at ignorere browseren og bruge tastaturgenvejen "Connect to Server", som er tilgængelig hvor som helst i OS X Finder.

Åbning af VNC fra Finder

Hvis du vil starte VNC-appen fra Finder i Mac OS X, skal du bare trykke på Kommando + K for at få vist vinduet Connect, og skriv derefter vnc: // efterfulgt af en IP for at oprette forbindelse til. Dette vil øjeblikkeligt starte Screen Sharing VNC app til den angivne IP:

Hvis du udelader en IP og kun inkluderer "vnc: //" og klikker på retur, åbnes appen Skærmdeling i stedet.

Hvor er Mac VNC-klienten alligevel placeret?

Du har muligvis bemærket, at hvis du forsøger at gøre en Spotlight-søgning efter skærmdeling, vises den ikke, skyldes det, at den er placeret i systemkatalogen CoreServices. Hvis du vil lave en genvej til hurtigere adgang, kan du finde den fulde appsti her:

/System/Library/CoreServices/Screen Sharing.app/

Du kan bare starte appen direkte, så når du er i Dock, kan du enten knytte den til docken med et højreklik, ellers bare vælge at lave et alias og gem aliaset i dit primære / Programmer / mapper eller hvor nogensinde finder du det mest hensigtsmæssigt.

VNC er en utrolig nyttig protokol, der giver dig mulighed for fjernadgang og styring af computere ved hjælp af en server eller skærmdelingstjenesten, og Mac Screen Sharing-klientprogrammet er en glimrende måde at oprette forbindelse til disse maskiner på. Derfor har en klient, der er bundtet i OS X, helt sikkert en god tilføjelse til operativsystemet.