Sådan samles en Molex-konnektor

Molex producerer en række elektroniske stik til forbrugere, ingeniørfirmaer og producenter. Molex-stik bruges i bil- og marine 12-volt-systemer, computere og tilbehør og audiovisuelle komponenter. Virksomheden fremstiller stik til de mest almindelige elektroniske anvendelser såvel som de enkelte dele til hvert produkt. Virksomheden fremstiller også de nødvendige værktøjer til at samle dens stik, såsom Molex crimpværktøj. Alt hvad du behøver for at lave dine egne Molex-stik er tilgængelig i enhver elektronikbutik.

Trin 1

Læg den planlagte stiksamling med ledningerne ved siden af ​​stikket og stikket. Stikkontakter er lidt større, og stikkene passer ind i dem. Sæt en mandlig terminalstift ved siden af ​​hver ledning, der går til stikket, og en hunstikterminal ved siden af ​​hver, der fastgøres til soklen. Bestem hvilken ledning, der går ind i hvilken stik- og stikkontakt for korrekt tilslutning.

Trin 2

Brug dine wire strippere til at fjerne 5/8-tommer isolering fra ledningerne, der skal fastgøres til Molex-stik. Drej de enkelte ledningstråde sammen mellem tommelfinger og pegefinger.

Trin 3

Læg de afisolerede ledninger i deres respektive stikterminalstifter med den blotte ledning på muffen, men ikke i røret. Isoleringen skal komme forbi krympningsområdet med ca. 1/16 tommer. Skær den nøgne ledning efter behov for at opfylde begge disse betingelser.

Trin 4

Krymp ledningerne ind i lederens krympningsområde på konnektorstifterne med den passende størrelse V-sektion af Molex-krympeværktøjet. Molex anbefaler også at klemme krympen rundt isolatoren med en v-formet del af kæberne. Andre krympeværktøjer er lavet med cirkulære hak på kæberne for at krympe isoleringsområdet i form af ledningen.

Skub stikkets terminalstifter ind i stikket og stikkontakten. Lamellerne eller låsetangene klikker, når stifterne er sat korrekt i. Sæt de hjemmelavede Molex elektroniske stik sektioner sammen.