Sådan gør du et foto mindre med mindre KB

Fotofiler kan være meget store, hvilket kan gøre dem uhåndterlige til afsendelse via e-mail eller til indlæsning på et websted. Ændring af størrelsen på disse fotos reducerer filstørrelsen, som ofte måles i kilobyte (KB), for at gøre dem lettere at bruge og dele. Denne størrelse kan let gøres med et fotoredigeringsprogram som ACDSee, Photoshop eller GIMP eller med et simpelt fotoredigeringsprogram, såsom Resize 'Em All.

Brug af Photoshop

Trin 1

Åbn billedet i Photoshop-programmet.

Trin 2

Klik på "Billede" i programmenuen øverst i vinduet, og vælg derefter "Billedstørrelse" i rullemenuen.

Trin 3

Rediger nummeret i feltet "Bredde" i sektionen "Pixeldimensioner" til en lavere værdi. Feltet "Højde" justeres automatisk for at skalere billedet. Klik på "OK" for at gemme ændringerne.

Klik på "File" i programmenuen, og vælg derefter "Save" for at gemme det mindre foto på din computer.

Brug af GIMP

Trin 1

Åbn billedet i GIMP-programmet.

Trin 2

Klik på "Image" i programmenuen, og klik derefter på "Scale Image" i rullemenuen.

Trin 3

Find feltet "Bredde" i afsnittet "Billedstørrelse". Indstil tallet til en lavere værdi. Feltet "Højde" indstilles automatisk til at opretholde billedets skala. Klik på "Skaler" for at gemme ændringerne.

Klik på "Filer" i programmenuen, og vælg "Gem" for at gemme det størrelse, der er ændret på din computer.

Brug af Resize 'Em All

Trin 1

Åbn billedet i programmet Resize 'Em All.

Trin 2

Indstil nummeret i tekstfeltet "Bredde" i sidepanelet til en lavere værdi. Sørg for, at indstillingen "Proportionelt" har et flueben ved siden af.

Klik på "Anvend dimensioner" for at ændre størrelsen på billedet. Klik på "Gem" for at gemme det ændrede billede på din computer.