Sådan fravælges Spokeo

Spokeo blev grundlagt i 2005 af en Stanford University-studerende og er en specialiseret online-søgemaskine, der bruger webcrawlere til at opdrætte data fra online og offline kilder (såsom telefonbøger, amerikanske folketællingsdata og sociale netværkswebsteder). Selvom søgemaskinens resultater er sammensat af offentligt tilgængelige oplysninger, er det muligt at anmode om, at personlige data fjernes fra webstedet.

Trin 1

Besøg Spokeo-webstedet (se Ressourcer), skriv dit navn og klik på "Søg". Dette starter en ny browserside med en URL, der er specifik for søgeresultaterne.

Trin 2

Fremhæv URL'en til dine søgeresultater i browserens adresselinje. Højreklik på URL'en, og vælg "Kopiér".

Trin 3

Indtast URL'en "http://spokeo.com/privacy" i webbrowserens adresselinje og klik på "Enter". Dette åbner en formular til at bede Spokeo fjerne din dataside fra Spokeo-webstedet.

Trin 4

Højreklik i feltet mærket "URL" og vælg "Sæt ind". Dette vil indtaste URL'en til din datainformationsside. Indtast din e-mail-adresse og det anti-spam kodeord, der er angivet i feltet for at udfylde formularen. Disse oplysninger er nødvendige for at fjerne dine personlige data. Klik på knappen "Fjern fortegnelse" til højre for formularen.

Tjek din e-mail for bekræftelse sendt af Spokeo. Denne e-mail sendes inden for få minutter. Hvis du ikke kan se e-mailen i din indbakke, skal du markere meddelelsen i dit spamfelt. Åbn e-mailen, og klik en gang på den URL, der er angivet under meddelelsen "Klik på denne URL for at fuldføre fjernelsesprocessen." Du bliver muligvis nødt til at kopiere og indsætte URL'en i din webbrowser, hvis du ikke åbner siden ved at klikke på linket. En bekræftelsesside åbnes i din webbrowser.