Sådan afspilles en APE-fil i Windows Media Player

Windows Media Player er forudkonfigureret til kun at afspille et bestemt antal typer lydfilformater. For at kunne afspille en APE-fil (Monkey Audio) skal der installeres et lyd-plug-in i Windows-operativsystemet. Dette gør det muligt for Windows at genkende APE-lydformatet og formidle denne forståelse til Windows Media Player. Et APE-kompatibelt lydformat-plug-in kan købes fra Microsoft Windows Media Player Plug-in-webstedet eller fra et andet websted, der indeholder plug-ins til Windows Media Player.

Trin 1

Download et APE-lydformat-plug-in til skrivebordet; for eksempel RedLight APE DirectShow Filter plug-in (se "Ressourcer").

Trin 2

Dobbeltklik på plugin-filen, når den først er downloadet. Følg kommandoskærmene for at installere programmet i Windows-operativsystemet. Genstart Windows.

Trin 3

Start Windows Media Player-programmet ved at vælge det i lokalmenuen "Start", "Alle applikationer".

Trin 4

Klik på fanen "File" øverst til venstre på programmets skærm for at få vist en menu. Vælg "Værktøjer" i rullemenuen. Vælg "Plug-ins" i undermenuen, der vises til højre for "Tools". Vælg "WMPTagSupportExtender Plugin" i undermenuen, der vises til højre for "Plug-ins." Slip menuen.

Trin 5

Klik på fanen "File" øverst til venstre på programmets skærm for at få vist en menu. Vælg "Værktøjer" i rullemenuen. Vælg "Plug-ins" i undermenuen, der vises til højre for "Tools". Vælg "Indstillinger" i undermenuen, der vises til højre for "Plug-ins." Slip menuen.

Trin 6

Klik på fanen "Plug-ins" øverst i det vindue, der vises. Klik på "Baggrund" i vinduet "Kategori" under "Plug-ins". Marker afkrydsningsfeltet WMPTagSupportExtender Plugin til højre for "Baggrund".

Trin 7

Klik på knappen "Egenskaber" nederst i vinduet.

Trin 8

Marker afkrydsningsfelterne "Når WMP starter" og "Når du tilføjer en fil i mediebiblioteket" i det nye vindue, der vises. Klik på knappen "OK" nederst i vinduet for at lukke vinduet.

Trin 9

Træk en APE-lydfil til Windows Media Player-ikonet - ikonet er i værktøjslinjen nederst til højre på skærmen.

Klik på knappen "Afspil" på Window Media Player's kontrolpanel for at lytte til APE-lydfilen.