Sådan slutter du til et netværk fra kommandolinje i Mac OS X

Netværksopdateringsværktøjet giver dig mulighed for at deltage i ethvert tilgængeligt netværk, uanset om det er en router, der er tilsluttet via Ethernet, en Wi-Fi-router, der er eller ikke sender et SSID, og ​​hvorvidt det kræves adgangskodekryptering eller ej.

Da de fleste netværk er færdige med trådløs kommunikation i disse dage, vil vi fokusere på at blive medlem af wi-fi gennem kommandolinjen i OS X med netværksopdateringsfunktionen.

På den mest enkle form for at oprette forbindelse til et ikke-beskyttet netværk som et offentligt trådløst hotspot, skal du blot pege på SSID'en og angive den korrekte netværksinterface, der skal bruges som sådan:

networksetup -setairportnetwork en0 SSID

Ja, syntaxen er at bruge -setairportnetwork, selvom OS X ikke længere henviser til wi-fi som "AirPort", det er bare en tømmermænd fra tidligere versioner. Det kan ændre sig i fremtidige versioner af Mac OS, men hidtil forbliver det det samme.

Du skal muligvis prefikse kommandoen med sudo for at deltage i en anden trådløs forbindelse afhængigt af de aktive brugerrettigheder.

For at oprette forbindelse til ethvert trådløst netværk fra kommandolinjen, der har et kodeord, skal du bruge kommandoen networketup som følger:

sudo networksetup -setairportnetwork en1 SSID PASSWORD

Så i et praktisk eksempel, lad os sige, at vi forbinder til et netværk med navnet 'Wireless', og adgangskoden er sat til 'macsrule' som sådan:

sudo networksetup -setairportnetwork en1 Wireless macsrule

Denne funktion har eksisteret i Mac OS X fra Snow Leopard hele vejen igennem OS X Yosemite, men det kan også fungere på ældre versioner af Mac OS X. Du kan læse mere om netværkskommandolinjeværktøjet ved at hente den manuelle side ved at udføre følgende kommando:

man networksetup

Eller læs gennem et af vores mange nyttige tips ved hjælp af netværksopsætning i OS X for at udføre en række netværksrelaterede funktioner på Mac via kommandolinjen.