Lav moderne design med iOS-systemfonten, Helvetica Neue

Uanset om du elsker det eller hader det, er der ingen benægtelse af det nye system skrifttype iOS er slankere, lettere og mere moderne. Hvis du er en grafiker, udvikler eller designer, der ønsker at lave dine egne designs eller mockups, der passer ind i Apples nye designsprog, er det et godt sted at starte, og den nye skrifttype er Helvetica Neue. Den er samlet som standard med hver version af OS X, så du ikke behøver at downloade eller tilføje skrifttyper til at bruge udseendet.

Der er faktisk nogle få variationer af Helvetica Neue, der bruges af Apple på vores iPhones, iPads og iPods, herunder:

  • Helvetica Neue - UltraLight
  • Helvetica Neue - Lys
  • Helvetica Neue - Tynd
  • Helvetica Neue - Regular
  • Helvetica Neue - Medium

Standard system skrifttyper er generelt Light og Regular vægte. Mellemvægten bruges, når "Bold Fonts" er aktiveret, hvilket gør skrifttyperne meget lettere at læse for mange af os, mens UltraLight-variationen blev brugt meget mere aggressivt i de tidligste beta-udgivelser på 7, 0, før de valgte at gå med " Light "og" Regular "for forsendelsesversionerne.

Hvis du ser på storyboard en app eller gør nogle generelle UI / UX mockups, er Teehan + Lax iOS 7 GUI-skabelon PSD-filen en god startpakke, og den laster fint i Photoshop eller Pixelmator.

De tyndere gengivelser af Helvetica Neue ser bedst ud på nethinden med tonsvis af pixels, og på en almindelig computerskærm kan de være svært at læse og bare for tynde, måske hvorfor Apple valgte en lidt tykkere version til iOS.

Først introduceret til iOS med den store 7.0 overhaling og fastgørelse siden, den nuværende rygter og forventninger er, at Helvetica Neue også er kommet til Mac som det primære system skrifttype med den store udgave af OS X 10.10.

Hvis du er en skrifttype, kan du lære lidt mere om Helvetica Neue fra Typographica.org.