Sådan gør du dit tweet retweetbart

En stærk social mediekampagne afhænger af at give overbevisende indhold og give læserne en grund til at dele det. At integrere Twitter i en kampagne kan give store fordele: Når du skriver tweets, der er beregnet til at blive retweetbar, kan det virale potentiale resultere i en voksende liste over loyale tilhængere. Kortets format kan dog bedrage. Som enhver besked skal en tweet skrives med omhu, og en Twitter-eksplosion kræver lige så meget strategi og omtanke som en komplet Madison Avenue-kampagne.

Mekanik for retweeting

At gøre dine tweets retweetbare er stort set en funktion af god skrivning og klog marketing; der er dog et par grundlæggende regler, du skal følge for at aktivere retweeting i første omgang. For eksempel skal du ikke markere feltet "Beskyt mine tweets" i privatlivsindstillingen, da dette gør dine tweets ikke-retweetbare. Hold også tweets kortere end det maksimale 140 tegn for at give plads til retweeterens navn og eventuelle yderligere noter, hun måtte ønske at tilføje.

Giv noget af værdi

Hvis dit mål er at få tilhængere og tilskynde til retweets, har du brug for en vis mængde markedsføringsfinesse i din skrivning. Den potentielle indvirkning af en tweet forkaster dets korte format, så vær forsigtig for at undgå at tænke på det for afslappet. Tweets om din frokost eller dit kæledyr eller missiver fulde af forkortelser og humørikoner bliver ikke virale. Giv i stedet læsere noget, de ikke havde før, såsom et link til en informativ artikel eller en tweet, der er rettidig eller provokerende.

At bede om retweetet

Ideelt set skal retweet komme organisk - læsere skal være så imponeret over indholdet, at de beslutter at retweet på egen hånd. Gentagne og eksplicit beder om en retweet med ordbrug som "Please RT" eller "Please retweet" kan ignoreres som spam. En velskrevet tweet med et link, skrevet i form af en teaser eller overskrift, er meget mere tilbøjelig til at blive retweetet. Derudover tillader mange websteds- og blogplatforme, såsom WordPress, tweets at blive vist med handlingslinks, der gør det muligt for læsere at retweet direkte fra dit websted.

Forbliv positiv

Skriv tweeten med et positivt twist. Tweets fulde af slang, bandeord, forkortelser og negative kommentarer kan være katartiske at skrive, men de skaber ikke mange retweets. Hvis du prøver at skabe viral aktivitet og promovere et brand, vil en hyper-afslappet tilgang arbejde imod dig. Den bedste tilgang er "business casual", som er en tilgang, der er personlig og afslappet, men skrevet med omhu.