Sådan spiller du bordfodbold med mønter

Elementer, du har brug for

  • Glat, flad overflade såsom en bordplade

  • 3 mønter

  • En ven til at være din modstander

Dette er et klassisk spil, der går tilbage i årtier. Mange voksne kan huske, at de spillede dette som barn, måske i skolens frokosttid eller på spejdermøder.

Sæt mønterne i deres startposition på kanten af ​​bordet i en trekantformation med mønten på det sted, hvor formationen stikker halvvejs væk fra bordet.

Det første træk er at ramme den endemønt, den der sidder halvvejs væk fra bordet. Normalt bruges "hælen" i hånden til at foretage dette første træk.

Sådan spiller du bordfodbold med mønter

Formålet med spillet er at flytte mønterne ned ad bordet mod den anden side. Dog kan kun mønten tættest på spilleren flyttes. Den nærmeste mønt skal "skydes" gennem mellemrummet mellem de to andre mønter ved hjælp af en push / slide bevægelse. (Læg pegefingeren på mønten, og skub den fast over bordet.)

Den første spillers tur er forbi, hvis han ikke får den nærmeste mønt gennem mellemrummet mellem de to andre, eller den nærmeste mønt rammer en af ​​de andre mønter, når den passerer. Hvis en af ​​disse sker, går spillet videre til den anden spiller, og han får startet et nyt spil fra sin side af bordet. Han sætter mønterne op i startpositionen ved sin ende og begynder vandringen ned ad bordet.

Sådan spiller du bordfodbold med mønter

Når en spiller formår at sprede mønterne ned til den modsatte side af bordet og er klar til at prøve et mål, skal modstanderen placere sin hånd på enden af ​​bordet for at danne et mål, hvor hans pegefinger og lyserøde fingre danner sider af målområdet. Hvis den fremrykkende spiller kan klare at skyde mønten ind i målområdet mellem dem og fingrene, vinder han den runde og scorer et point.