Sådan offentliggøres billeder på Internettet

Den nemmeste måde at offentliggøre billeder online er at uploade dem til et billeddelingswebsted, der er vært for dine fotos og viser dem i en attraktiv billedfremviser. Men hvis du vil have dine billeder til at bringe trafik til dit websted, skal du foretage de nødvendige billedhostningsarrangementer og indsætte billedlinkene på dit websted.

Uploader til fotodelingswebsteder

Websteder som Flickr, Photobucket og Picasa tilbyder gratis fotohosting, privatlivsindstillinger og søgeresultater i alle de store billedsøgemaskiner. Disse fotodelingstjenester tilbyder gratis og betalte abonnementer afhængigt af størrelsen og antallet af fotos, du vil uploade. Når du udgiver billeder til et af disse websteder, giver siden til fotooverførsel dig et valg af brugsrettigheder, så du kan forhindre andre i at omfordele dine fotos eller tillade dem at bruge dine fotos med eller uden tilskrivning. Du kan også tilføje billedtekster og billedkoder til dine billeder for at påvirke, når de vises i søgeresultaterne. Hvis du vælger at gøre dine fotos private, er det kun brugere, som du sender et direkte link til, der kan se dem, mens offentlige billeder vises i interne og eksterne søgeresultater.

Hosting af billedfiler

Filhosting er en tjeneste, der giver dig online lagerplads og links til dine filer, så du kan bruge dem på andre websteder. Fotodelingssider tilbyder filhosting og billedpublicering i en pakke, men nogle webhosts er kun specialiserede i hosting af billedfiler og tilbyder ikke en udgivelsestjeneste. Websteder som ImageShack, TinyPic og Postimage gemmer dine billeder uden omkostninger og giver direkte links og HTML-kode, som du kan indsætte i blogs, webfora, auktionssider og andre steder. Nogle fotodelingssider, såsom Photobucket, indeholder også links til eksterne websteder, men andre begrænser, hvor du kan sende fotos eller ikke give links.

Offentliggørelse af billeder på dit websted

Ligesom fotodelingssider hoster og viser billeder blogging-websteder, der tilbyder et simpelt uploadværktøj på den vigtigste udgivelsesformular. Hvis du har registreret et domænenavn og administrerer dit websted via et indholdsstyringssystem, såsom WordPress, Joomla eller Drupal, ved at tilføje billeder via den vigtigste udgivelsesformular uploades dem til din webhost, som er adskilt fra din blogplatform, selvom de ofte kommer pakket sammen. Klik på "Tilføj medie", "Upload billede" eller en lignende ordlyd indstilling på hovedudgivelsesformularen - normalt kaldet "Send" eller "Udgiv", og vælg derefter et foto fra filbrowseren. Alternativt, hvis du bruger en separat billedhostingtjeneste, skal du vælge indstillingen "Direkte link" og indtaste den URL, der leveres af webhost.

Angivelse af brugsrettigheder

Når det kommer til brugsrettigheder, kan du vælge enten fuld copyright eller en af ​​flere Creative Commons-licenser, som gør dine billeder tilgængelige for andre til brug i kommercielle eller ikke-kommercielle projekter, med eller uden tilskrivning, afhængigt af licensen. Inkluder en besked med dit billede, der angiver dets licens, eller vælg en licens fra et foto-delings websteds upload side for at fortælle seerne, om de kan eller ikke kan genbruge billedet. Andre mennesker kan kun lovligt genbruge dit billede, hvis du offentliggør det med en CC-licens. Vælg en copyrightbegrænsning i stedet for at forhindre genbrug. Dine billeder modtager automatisk fuld copyrightbeskyttelse, når du offentliggør dem, men du skal registrere ophavsretten for at anlægge sag mod enhver, der bruger dine billeder uden tilladelse.