Sådan gendannes en formateret cd

Formatering af en cd sletter dataene på disken, omskriver partitionstabellen og giver dig mulighed for at vælge, hvilket filsystem du vil have, at disken skal bruges. Når disken skriver partitionstabellen, opdeler den disken i bestemte sektorer, så disken kan gemme data. ISO 9660 er det mest populære diskformat. ISO 9660 bruges hovedsageligt til cd'er, og UDF-formatet bruges til dvd'er. Nogle gange kan du formatere en CD uden først at kopiere data eller gemme dem. Brug et af flere cd-gendannelsesprogrammer til at gendanne din cd.

Brug af IsoBuster

Trin 1

Naviger til IsoBuster-webstedet (se Ressourcer), og klik på "Download" for at gemme programmet på din computer.

Trin 2

Dobbeltklik på installationsfilen til IsoBuster for at installere programmet. Klik på "Næste", når du bliver bedt om det, og vælg et bibliotek til installationen. Åbn programmet.

Trin 3

Indsæt din formaterede cd i dit cd-rom-drev. Hvis du bliver bedt om at starte et nyt projekt med den formaterede CD, skal du vælge "Nej."

Trin 4

Vælg dit cd-rom-drev, der indeholder din cd, i rullemenuen i øverste venstre hjørne.

Vælg hvilke filer eller data, du vil have gendannet. Højreklik på den valgte fil, og vælg en ekstraktionsmulighed efter eget valg. Vælg at "Uddrag [din specifikke fil]" for at gendanne data uden andre ændringer foretaget. Du vil kunne gendanne din formaterede CD med succes.

Brug af CD Recovery Toolbox

Trin 1

Naviger til cnet-webstedet (se Ressourcer) og klik på "Download nu" for at gemme CD Recovery Toolbox på din computer.

Trin 2

Dobbeltklik på ikonet CD Recovery Toolbox for at installere softwaren. Klik på "Næste", når du bliver bedt om det, og vælg et bibliotek til installationen.

Trin 3

Indsæt din formaterede cd i computerens cd-rom-drev. Åbn CD Recovery Toolbox, og klik på det tilsvarende CD-drev, der indeholder din disk. Klik på "Næste".

Trin 4

Vælg en målmappe, så du kan gemme din formaterede CD.

Klik på "Næste", og cd-gendannelsesværktøjskasse gendanner din formaterede cd og opretter en log over de gendannede filer. Klik på "Afslut", når du er færdig med at gendanne din CD.

Brug af CDCheck

Trin 1

Naviger til CDCheck-webstedet (se Ressourcer) og klik på den anbefalede "CDCheck 3.1.14.0 endelige (stabile) frigivelse" for at gemme CDCheck på din computer.

Trin 2

Dobbeltklik på installationsikonet for CDCheck for at installere programmet på din computer. Klik på "Næste", når du bliver bedt om det, og vælg et bibliotek, som du kan gemme CDCheck til.

Trin 3

Indsæt din formaterede cd i dit cd-rom-drev. Åbn CDCheck.

Trin 4

Vælg det drev, der indeholder din cd, i rullemenuen "Kildemapper / filer, der skal gendannes".

Vælg en outputmappe til det gendannede diskindhold. Klik på "Fortsæt" og "Gendan". Din formaterede CD gendannes.