GPS Grundlæggende egenskaber Tutorial

Globale positionssystemer kommer med et udvalg af egenskaber og funktioner, der hjælper brugerne effektivt med at finde vej fra punkt A til punkt B. GPS-enheder produceres til en række forskellige formål, såsom kørsel, vandreture, cykling og sejlads. Disse typer GPS-enheder tilbyder funktioner, der er designet specielt til disse forskellige typer aktiviteter.

Auto GPS

Bærbare GPS-enheder er kompakte og lette, hvilket gør dem nemme at tage med og til at passe i de fleste køretøjer ved hjælp af inkluderet tilbehør, såsom skulderstropper og forrude monterede enheder. For eksempel er TomTom GO LIVE 740 5 inches bred, 3,4 inches høj og 0,9 inches dyb og leveres med denne type tilbehør. Almindelige navigationsegenskaber for auto GPS-enheder inkluderer grundlæggende navigationsstemmevejledning, såsom "Drej til venstre i 500 fod" og verbale instruktioner, der inkluderer gadenavne, såsom "Drej til venstre på Century Boulevard i 500 fod." Disse funktioner er inkluderet i enheden og aktiveres, når maskinen er i navigationsfunktion. Modtagere med høj følsomhed gør det muligt for automatiske GPS-enheder at opretholde modtagelse af satellitsignal, selv når enheden er i vanskeligt tilgængelige steder, f.eks. Under tungt løv eller indendørs. Denne funktion er automatisk og kræver intet specielt udstyr.

Udendørs GPS

Bærbare udendørs GPS-systemer, som dem, der bruges til vandreture, har egenskaber, der er ideelle til at navigere i de barske terræner i det fri. For eksempel er Garmin Montana 650t udstyret med et genopladeligt lithium-ion-batteri, der giver op til 16 timers batterilevetid og har mulighed for at bruge to AA-batterier til op til 22 timers strøm. Udendørs GPS-enheder er almindeligvis vandtætte og kommer, som nogle auto-GPS, med en højfølsom modtager. Nogle udendørs navigationsenheder er udstyret med et indbygget digitalkamera, der giver kapacitet til geotagging. Geotagging er en proces, der integrerer GPS-koordinatdata i hvert foto taget af enheden. Denne egenskab er især nyttig, hvis du er usikker på din placering eller ønsker at finde den nøjagtige placering af et tidligere taget billede. Geotagging-funktionalitet anvendes, når du bruger GPS, som du ville gjort med et kamera.

Cykel GPS

Cykel GPS-enheder har egenskaber, der forbedrer cyklisternes trænings- og navigationsbehov. Garmin Edge 500 er for eksempel i stand til at spore din puls og beregne kalorieforbrug, mens du kører. Cykel GPS-enheder holder også styr på temperatur- og fugtighedsaflæsninger, mens de giver dig retninger om, hvor du skal henvende dig. Du kan også indstille et tempo, som enheden kan holde styr på, mens du kører, og informere dig om, hvornår du er bag eller foran det forudindstillede tempo. Disse egenskaber indstilles let ved hjælp af enhedens kontrol og efter instruktionerne på skærmen.

Diverse

Grundlæggende GPS-egenskaber giver brugerne en bred vifte af funktioner designet til at gøre det lettere at planlægge en tur eller navigere på motorveje og veje. Nogle automatiske GPS-enheder, såsom Magellan RoadMate 2145T-LM, giver funktioner til vognbaneassistance på skærmen, der guider dig til den rette vognbane for sikre og effektive motorvejeudskiftninger. Brug af denne GPS-karakteristik kræver, at du aktiverer den på enhedens berøringsskærm.