Sådan fjernes SIM-kortlåsen

Udbydere af mobiltelefoner, der bruger et GSM-netværk, giver dig et SIM-kort (Subscriber Identification Module), der går inde i din mobiltelefon og huser din takstplan, telefonnummer og kontaktoplysninger. Mange GSM-virksomheder blokerer deres telefoner, så SIM-kort fra konkurrerende virksomheder ikke kan bruges sammen med dem. Hvis du vil bruge din telefon i en anden operatør, skal du fjerne SIM-kortlåsen på din telefon.

Vend din telefon og fjern bagpladen ved at trykke ned på den hævede del og derefter skubbe stykket væk fra dig. Træk batteriet ud, og se efter en 15-cifret række af numre kaldet IMEI-nummeret (International Mobile Equipment Identity).

Sæt batteriet i igen og bagpladen igen, hvis IMEI-nummeret ikke er placeret under batteriet på din telefonmodel. Tænd for telefonen, og tryk derefter på tastekombinationen "#", "0", "6", "0" og derefter "#". Tryk på opkaldsknappen, og se derefter på din telefonskærm for at finde IMEI-nummeret.

Ring til din mobiltelefonudbyders kundeserviceafdeling, og lad personalet vide, at du vil have den kode, der er nødvendig for at låse telefonen op. Giv dem dit navn og telefonnummer, og angiv derefter IMEI-nummeret til din telefon.

Skriv den oplåsningskode, som de giver dig ned, og sluk derefter din telefon. Træk batteriet ud, og fjern derefter SIM-kortet under det. Sæt batteriet i igen, og tænd derefter telefonen.

Indtast den oplåsningskode, som din udbyder gav dig, og tryk på opkaldsknappen for at låse telefonen op.

Advarsler

Der er ingen love, der regulerer SIM-blokeringskoder i USA, så nogle udbydere af mobiltelefoner giver dig muligvis kun blokeringskoden, hvis du er inden for seks måneder efter afslutningen af ​​din kontrakt, og du kan bevise, at du er flyttet ud af dækningen areal. Mobiludbydere opkræver muligvis også et gebyr for ophævelsen af ​​koden.