Sådan gengives et 2D-design til et 3D-design

Kunstnere kan gengive et 3D-design fra en 2D med et 3D-modelleringsprogram. Efter at have produceret et 2D-design, bruger en kunstner 3D-modelleringsprogrammets værktøjer til at projicere designet i 3D-rummet. Denne proces involverer yderligere designbeslutninger, fordi der er mange måder at konvertere 2D til 3D og forskellige måder at producere forskellige effekter på. For eksempel vil et firmalogo, der er projiceret på en kugle (et grundlæggende 3D-solidt), se meget anderledes ud end det samme logo, der er projiceret på bølgepap. Den potentielle fordel ved et 3D-design er øget visuel interesse som følge af en skildring, der nærmere tilnærmer den menneskelige vision.

Konverter en 2D til et 3D-design med bitmaps

Trin 1

Få eller lav en 2D-grafikfil (f.eks. JPEG, BMP, GIF) fra det 2D-design, du vil gengive som en 3D.

Trin 2

Åbn dit 3D-modelleringsprogram, og klik derefter på dets værktøj til at åbne tekstureditoren. Dette trin anvender 2D-billeder på 3D-overflader.

Trin 3

Klik på tekstureditorens "bitmap" -knap. Naviger til og åbn 2D-billedet fra trin 1.

Trin 4

Klik på menuen "Opret", og klik derefter på en af ​​primitiverne - kuglen, keglen, cylinderen eller kassen - der vises i menuen.

Trin 5

Klik og træk i hovedtegningsvinduet for at udvide den primitive til enhver størrelse.

Trin 6

I tekstureditoren skal du klikke på det 2D-billede, du indlæste i trin 3. Træk billedet til det primitive, du lavede i trin 5. Designet vises nu på det primitive.

Klik på værktøjslinjens "gengiv" -funktion for at producere et skyggefuldt billede af 3D-designet.

Opret et 3D-design fra ekstrudering

Trin 1

Gennemfør trin 1 til 3 fra det foregående afsnit. Dette trin indlæser 2D-designet i tekstureditoren.

Trin 2

Klik på menuen "Opret", og klik derefter på objektet "Plane" for at gå ind i tilstanden fra at definere flade overflader. Ved at gøre det vil du spore 2D-designet projiceret på denne overflade for at producere 3D-designet.

Trin 3

Træk i tegningsvinduet for at definere planet, og træk derefter tekstureditorens 2D-design (som du indlæste i trin 1) til flyet. Dette trin viser billedet på flyet, som du kan spore.

Trin 4

Klik på linjetegningsværktøjet, og træk derefter musemarkøren over omridset af 2D-designet. Sørg for, at slutningen af ​​linjen forbinder med dets startpunkt, som er nødvendigt for at konvertere 2D-formen til en 3D.

Trin 5

Klik på den lukkede linje (faktisk en figur), som du gennemførte i det sidste trin. Klik på modifikatoren "Ekstrudering", som er et værktøj, der udvider 2D-former til 3D-overflader. Formen udvides til tre dimensioner.

Klik på "Render" -funktionen for at producere et skraveret billede af det nye 3D-objekt.