Find iPhone MAC-adressen

Alle iPhone-enheder har en unik hardwareidentifikator kendt som en MAC-adresse, eller som iOS refererer til den, en Wi-Fi-adresse. Nogle gange skal du vide, hvad iPhone MAC-adressen er, så du kan tilslutte en iOS-enhed til en bestemt router, give den til en system eller netværksadministrator, ved hjælp af Wake On LAN eller til mange andre formål.


Alle brugere kan få MAC-adressen til en iPhone, iPad eller iPod touch ved at følge disse nemme trin for at finde hardwareidentifikatoren i iOS. Denne proces er den samme i alle versioner af iOS, og fordi adressen er statisk og knyttet til hardware, fungerer det, om en enhed er forbundet til en aktiv internet- eller wi-fi-forbindelse eller offline, hvilket gør det anderledes end en IP adresse, der kræver en aktiv forbindelse, og som ændrer.

Sådan finder du hardware MAC-adressen på en iPhone, iPad, iPod touch i iOS

  1. Åbn appen Indstillinger i iOS
  2. Tryk på Generelt
  3. Naviger til og vælg "Om"
  4. Rul ned og find hvad der er mærket som "Wi-Fi-adresse"
  5. Tegnene ud for 'Wi-Fi-adresse' er MAC-adressen til iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du ikke kan læse adressens fulde linje på grund af skærmstørrelse eller skriftstørrelse, bemærk at du kan trykke og holde på Wi-Fi-adressen, vælg derefter "Kopier", og indsæt derefter MAC-adressen på enhederne i en app som f.eks. Noter, Beskeder eller Email.

En iOS-enhedens MAC-adresse er altid i, hvad der ligner et randomiseret hexadecimalt format som "xx.xx.xx.xx.xx.xx", hvor hvert segment af "xx" defineres som et sæt bogstaver, tal eller begge dele.

Disse alfanumeriske tegn er beregnet til at være unikke for hver og alle enheder, og derfor er de ikke rigtig let at huske, og de skal heller ikke være. Det gælder for alle internetforbundne hardware, ikke specifikt en iPhone eller iPad.

Denne proces er den samme i alle versioner af iOS, uanset om du kører nogle gamle opbygge på en gammel skole iPhone, eller iOS 8 på iPhone 6 Plus eller en iPad Air. Alle enheder har en af ​​disse MAC-adresser.

Der er mange grunde til, at du vil have brug for en MAC-adresse fra iPhone, fra at kunne få adgang til bestemte begrænsede netværk med MAC-adressefiltrering for at til og med spoofing en Macs MAC-adresse for at matche en iPhone, så du kunne bruge Wi-Fi, der er beregnet til iPhone og iOS-enheder (f.eks. CLEAR iSpot og nogle ældre WiFi-hotspots, der bruger smartphone-specifik MAC-adressefiltrering).

Teknisk set har alle internetforbundne enheder også en af ​​disse, men vi fokuserer naturligvis på iOS og iPhone specifikt her.