Sådan repareres en revnet spildisk

Elementer, du har brug for

  • Rengør klud

  • Bagepulver tandpasta

  • Vatpind

Det er en situation, der er alt for almindelig: Du poper din yndlings videospil til din konsol eller computer finder kun, at den ikke fungerer. Når du tjekker disken ud, indser du, at den har en stor revne i den. Hvis revnen er dyb, er der normalt ikke noget håb om at redde den. Du kan dog reparere små revner med blot et par almindelige husholdningsartikler.

Tjek disken for at finde ud af, hvad problemet er. Du kan prøve at placere andre diske i din konsol for at sikre, at det kun er disken og ikke selve konsollen. Hvis det er disken, skal du undersøge den for at finde, hvor alle revnerne er.

Sådan repareres en revnet spildisk

Sørg for, at disken er fri for støv og snavs. Tør disken i streger, ikke i cirkulære bevægelser, med kluden.

Påfør en smule tandpasta på en vatpind. Gnid forsigtigt tandpastaen på revnen i cirkulære bevægelser. Du polerer i det væsentlige revnen med tandpastaen. Du kan muligvis se små ridser dannes, men hvis den dybere revne bliver mindre fremtrædende, gør du det korrekt. Brug ikke for meget pres, da du kan ødelægge disken.

Når du har formindsket størrelsen på revnen, dypper du en ren klud i lidt vand og vasker forsigtigt tandpastaen af. Tør disken af.

Sådan repareres en revnet spildisk

Test disken ved at sætte den i din computer eller spilkonsol. Hvis du har det samme problem, kan du prøve tandpasta-metoden igen.

Tips

Brug en sandet tandpasta, ikke en gel-tandpasta, til at polere revner.