Sådan udskiftes Sony kassettebælter

Sony kassettedæk bruger en elektrisk motor til at fremføre båndet gennem afspilleren og på tværs af båndhovederne, der gengiver lyd. Motoren bevæger båndgearene og tandhjulene med et gummidrevrem, der ruller over hjulene med tilstrækkelig spænding til at rotere mekanismen. Drivremme kan strække sig og gå i stykker i tid, hvilket kræver udskiftning. Med et nyt bælte og en skruetrækker kan Sony kassettebånd repareres og køre på få minutter.

Trin 1

Skriv Sony båndoptagerens modelnummer, der er placeret på bagpanelet nær forbindelsesstikkene. Dette nummer er nødvendigt for at købe et erstatningsbælte.

Trin 2

Træk Sony-båndoptageren ud af strømmen, og fjern derefter skruerne fra toppen af ​​komponenten og langs bagkanten for at fjerne dækslet.

Trin 3

Find gummidrevet bælte langs den forreste venstre side af Sony-dækket og se lige ned i komponenten. Bæltet er sort og afrundet som et elastik. Noter bæltestien omkring motorhjulet til drivakslen for tandhjulene, der drejer de to båndspoler inde i en kassette.

Trin 4

Fjern det gamle bælte ved at trække forsigtigt for at strække gummiet, så det kan løftes af motorhjulet og trækkes ud af komponenten. Hvis det gamle bælte er brudt, skal du fjerne det med en pincet for at undgå at røre ved elektroniske dele inde i dækket.

Trin 5

Installer det nye bælte over motorhjulet og drivakslen, og stræk bæltet forsigtigt for at glide det ind i rillerne omkring hjulene på motoren og drivakslen. Hvert hjul ligner en remskive med en rille, der løber rundt om omkredsen. Bæltet sidder i rillen.

Trin 6

Fjern alt værktøj fra det åbne bånddæk, og sæt det i en stikkontakt, og tryk derefter på knappen "Afspil" for at teste bæltet for korrekt bevægelse. Højre tandhjul til kassetten skal dreje mod uret. Tryk på "Stop" og derefter "Spol tilbage" for at kontrollere, at venstre tandhjul roterer med uret.

Sæt dækslet på igen, og fastgør det med skruerne.