Sådan gendannes gamle film på din computer (12 trin)

Over tid mister hjemmefilm, der er optaget på VHS-bånd, kvalitet og falmer, indtil de kun ligner den originale optagelse. Heldigvis har digital opbevaring fået hjemmefilm til at vare hele livet, og ikke kun kan computere gemme optagelser, de bruges til at gendanne optagelserne og få det til at se næsten lige så godt ud som originalen. Via flere trin kan du gendanne en gammel film og derefter dele den på en DVD, via en e-mail eller på et websted som Youtube.com.

Trin 1

Upload optagelserne til computeren. Hvis optagelserne er på et VHS-bånd, er der brug for en analog videokonverter, der har en RCA-indgang. Sæt RCA-ledningerne fra videobåndoptagerens output til indgangen på computerens fangeenhed. Tag optagelser omkring 10 til 15 minutter ad gangen for at gøre det nemmere at gendanne og redigere.

Trin 2

Start et nyt projekt i Adobe Premiere Pro. Navngiv projektet "Restaurering" eller "Hjemmefilm" for at gøre det let at huske og få adgang til senere. Adobe Premiere leverer alle de nødvendige værktøjer, filtre og ekstraudstyr til virkelig at gendanne og få en gammel film til at se ny ud igen.

Trin 3

Importer hjemmefilmfilerne ved at klikke på projektvinduet og vælge "Importer ...". Find de filer, du har uploadet til din computer. Fremhæv flere filer ved at holde "CTRL" -tasten og klikke på hver titel.

Trin 4

Afspil videoen i Adobe Premiere Pro. Skriv notater til nøglescener, hvor der opstår problemer, og skriv en grundlæggende tidslinje for sceneopdelinger. For eksempel kan du skrive "Fødselsdagsfest: Kage" til en scene og sætte noter som "For mørkt", "Lydstøjende" og "Tilføj musik / titler." At være organiseret vil gøre restaureringen meget lettere og mindre tidskrævende.

Trin 5

Træk og slip et videoklip i tidslinjen. Start med det klip, du vælger, da ordren altid kan ændres senere.

Trin 6

Klik på vinduet "Effekter". Skriv "Lysstyrke og kontrast" i søgefeltet. Klik og træk filteret "Lysstyrke og kontrast" til videoen i tidslinjen. Klik på fanen "Effektkontrol" ved siden af ​​eksempelvinduet.

Trin 7

Klik på pilene for at udvide lysstyrke- og kontrastkontrollerne. For at gøre et klip mere levende skal du bringe kontrasten lidt op og lysstyrken lidt ned. Hvis et klip er for mørkt, skal du fremhæve både kontrasten og lysstyrken. Hvis det er for lyst, skal du bringe lysstyrken ned og lege med kontrasten, indtil billedet ser godt ud.

Trin 8

Brug filteret "Farvekorrektion" til at rette falmede farver i videoer. Ofte ser en ældre film ud for gul, for blå eller for rød, og denne farve justeres automatisk ved at anvende dette filter. Når filteret er påført, kan du ændre lysstyrken og kontrasten igen for at gøre billedet endnu klarere.

Trin 9

Fix støjende lyd ved at anvende "Denoiser" -filteret til lyd på klip. Denoiser hjælper med at fjerne de fleste lyde, men en vis forvrængning kan forekomme, hvis den anvendes for tungt på klip. Udvid lukkemekanismen i vinduet "Effekter". Bring støjmåleren ned til omkring 5 dB. Test lyden for at høre, hvordan den lyder, og leg med skyderen, indtil den lyder ren.

Trin 10

Føj titler til videoklip ved at gå til "File", "New" og "Title". Brug tekstværktøjerne til at oprette forskellige titler til hjemmefilmene. Rul gennem bunden af ​​tekstvinduet for at vælge forprogrammerede skrifttyper og stilarter.

Trin 11

Gentag denne proces med hvert klip, og bestil dem på tidslinjen. Tryk på "Enter" for at gengive effekterne og se en forhåndsvisning af den færdige video.

Eksporter den endelige hjemmefilm ved at klikke på "File", "Export" og "Adobe Media Encoder." Vælg et filformat som AVI eller MPEG, og tryk på "OK" for at starte eksportprocessen. Vent, indtil filmen er færdig, og test den igen i en separat medieafspiller for at sikre, at den fungerer. Sammenlign det med den originale fil for at se forskellene og forbedringerne.