Sådan gemmes som en PDF med hyperlinks

Virksomhedsejere uploader ofte vigtige dokumenter eller udfyldelige kundeformularer som PDF-filer til et websted, da dette filformat kan åbnes på enhver computer med internetfunktion. En af fordelene ved at bruge en PDF-fil er, at modtagere af filen kun kan ændre de områder af dokumentet, som du tillader. For eksempel, når du opretter PDF-formularer eller andre dokumenter, der kræver handling fra modtagerens side, kan der indsættes en e-mail-adresse eller webstedshyperlink for at give brugerne yderligere instruktioner om, hvordan de bruger dokumentet.

Trin 1

Åbn det dokument, du vil gemme som PDF.

Trin 2

Vælg den tekst, du vil hyperlink til. Typisk er denne tekst en e-mail eller webadresse. Tekst som "Klik her" kan også hyperlinkes.

Trin 3

Klik på "Indsæt" eller "Værktøjer" på hovedværktøjslinjen i din tekstbehandlingssoftware. Klik på "Hyperlink" i rullemenuen. En dialogboks åbnes med mulighed for at linke til et eksisterende websted, placere et link i det aktuelle dokument, placere et link i en ny dokumentfil eller placere et link i en e-mail-adresse.

Trin 4

Klik på knappen ved siden af ​​den position, hvor hyperlinket skal vises. Indsæt URL-adressen eller e-mail-adressen på linkdestinationen. Klik på "OK" for at gemme dine hyperlinkindstillinger.

Klik på "File" og derefter "Save As" i rullemenuen. Når dialogboksen "Gem som" åbnes, skal du vælge "PDF" som filtype. Indsæt navnet på filen. Når du åbner den nye PDF-fil, vil dine hyperlinks være aktive.