Hvordan overfører jeg en DVD til min computer?

De fleste operativsystemer, der blev oprettet siden år 2001, indeholder indbyggede avancerede funktioner, såsom muligheden for at afspille DVD'er og endda brænde en kopi af dem. Ud over disse funktioner har computere også muligheden for at kopiere filer fra en DVD til harddisken. Processen er enkel og involverer et par korte trin.

Tredjeparts software

Hvis du har Windows XP eller nyere, har du ikke brug for nogen speciel software til at hjælpe dig med at kopiere indholdet af en DVD til din harddisk. Ældre operativsystemer genkender dog muligvis ikke, at du har sat en DVD i dit drev, uanset om det er et DVD-drev eller ej. For at løse dette problem skal du købe et tredjepartsprogram, der interagerer med dit DVD-drev for dig, såsom Nero.

Brug af operativsystemets indbyggede funktioner

Du kan udforske dvd'er på nøjagtig samme måde, som du udforsker din harddisk i operativsystemer, der genkender dvd'er. Kopiering af oplysninger fra din DVD til harddisken i Windows XP eller nyere er ikke mere kompliceret end en simpel træk-og-slip-operation på din computer. Den gennemsnitlige tid, det tager at kopiere en fil, afhænger af, hvor hurtigt dit DVD-drev læser en disk.

For at uploade en DVD til din computer skal du først indsætte den disk, du vil kopiere, og vente en kort periode, indtil drevets lys holder op med at blinke. Årsagen til, at lysene blinker, er, at dit drev blandt andet forsøger at bestemme, hvad der er gemt på disken, og hvad diskens etiket er.

Åbn "Denne computer" fra din computers skrivebord. Du skal se dit drev med enten et ikon på en disk eller ethvert andet ikon, som disken måtte have. Højreklik på ikonet for disken, og klik på "Åbn". Dette viser diskens indhold. Alt hvad du skal gøre nu er at vælge alt indholdet og trække dem fra disken til den mappe, som du vil kopiere dem til.

Processen kan tage alt fra mindre end et minut til over en time afhængigt af drevets hastighed, og hvor meget information du har anmodet om til kopi. Nøglen er at være tålmodig, da DVD'er ikke er så hurtige som harddiske.

CRC-fejl (Cyclic Redundancy Check)

Hvordan overfører jeg en DVD til min computer?

Du kan muligvis støde på en fejlkopiering kaldet en cyklisk redundanskontrolfejl. Dette sker normalt, når disken er korrupt eller uleselig. Prøv at kopiere disken igen. Hvis dette ikke virker, skal du prøve at rengøre disken med en passende diskrenser. Denne fejl kan også være forårsaget af fysisk skade på disken, såsom ridser. Desværre er der ingen måde at løse problemet på, når din disk er beskadiget. Du kan forhindre, at sådan en ting sker igen ved at købe sager til dine DVD'er og håndtere dem omhyggeligt.