Sådan tilføjes en hjemmeside genvej til dock på Mac

En god måde at hurtigt besøge dine yndlingswebsteder på er at tilføje en hjemmeside genvej til det pågældende websted til Dock på Mac OS X. Når en hjemmeside genvej er blevet tilføjet til Dock, vil du blot klikke på den både starte browseren og Indlæs straks det pågældende websted.


Mens du kan tilføje webadresser til Dock fra hver webbrowser, vil vi fokusere på Safari her. Dette virker i alle versioner af Mac OS X, så det er ligegyldigt, hvilken version af systemsoftware Mac'en kører.

Tilføjelse af webstedsgenveje fra Safari til Dock på Mac OS X

Sådan tilføjer du en hjemmesidegenvej med Safari og placerer den i Dock for hurtig lancering i Mac OS:

  1. Åbn Safari på Mac og besøg et websted, du vil tilføje en genvej til (for eksempel den fremragende osxdaily.com)
  2. Klik og hold URL-linket i URL-linjen, og træk derefter URL'en ned til højre på Dock på Mac'en
  3. Slip kliket, og webadressen er nu tilføjet til Dock som en genvej

Nu, når du klikker på den genvej fra Mac Dock, åbner du øjeblikkeligt Safari og et nyt browservindue til den pågældende hjemmeside.

Du kan gentage dette trick for at tilføje flere websteder til Dock for hurtig adgang, hvis det ønskes.

Hvis du har problemer med at klikke og trække webadressen, kan du også få fat i hjemmesiden bogmærkeikonet og trække det i dock også (hvilket er, hvordan dette trick også fungerer i nogle af de andre browsere, så hvis du ' genbruge andet end Safari, prøv denne tilgang).

Et andet nyttigt tip, hvis du har svært ved at få dette til at fungere efter hensigten, er at være sikker på at trække URL'en til højre for Dock, ikke til venstre. Der er en svag divider, der adskiller de to, og kun højre side kan acceptere filer, mapper og URL-links. Den venstre side af Dock er kun til apps.

Denne tilgang giver en hurtig og nem måde at få adgang til et ofte besøgt websted fra hvor som helst på Mac, ligesom du tilføjer webstedsbogmærker til iOS-startskærmen. Selvfølgelig kan du altid blot tilføje bogmærker til Safari, Chrome, Opera eller Firefox, men de kræver, at du er inden for appen for at få adgang til deres bogmærker, mens denne tilgang åbner browseren og hjemmesiden direkte.

Det siger nok nok, men hvis du klikker på det nye Dock-ikon, når browseren er lukket eller afbrudt, starter webbrowseren igen og indlæser webadressen, der blev bogmærket i Dock. Så hvis du oprettede bogmærket i Safari, åbnes Safari - denne bogmærkeforening fortsætter, selvom din standardwebbrowser ændres - så det er noget at huske på.