Sådan sender du en tekstbesked i udlandet

Internationale telefonopkald kan være dyre, og forskellen i tidszoner kan gøre det vanskeligt at kommunikere. At sende en sms i udlandet er en billigere måde at holde kontakten på. Plus, du kan sende en når som helst på dagen eller natten bare for at sige, at du tænker på din elskede. Det kan også være en god idé at underrette din familie og venner om dine eventyr på en international rejse.

Tjek din mobiltelefonabonnement. Nogle telefonselskaber understøtter sms'er i udlandet, og andre ikke. Et par virksomheder inkluderer det endda i din standard tekstplan, så det koster dig ikke ekstra. Andre virksomheder opkræver dig mere for at sende din besked end for at modtage en. Selvom din telefon leveres med ubegrænset sms, gælder planen muligvis ikke for oversøiske sms'er.

Find koden til det land, du vil ringe til. Du skal tilføje denne landekode til telefonnummeret. Dette gør telefonnummeret 12 til 14 cifre langt. Du kan slå denne kode op online; det er det samme præfiks, som du bruger til at ringe til udlandet.

Send beskeden via telefonens e-mail-funktion, hvis du ikke kan sende en oversøisk sms. Du skal begge have internetadgang. Du kan sige det samme, som du ville sige i din sms, og det kan være gratis, afhængigt af din plan.

Skriv og send sms'et ligesom ved lokale opkald. Gør dette ved at vælge den kontakt, du vil sende beskeden til, og vælge beskedindstillingen. Skriv din sms, og tryk derefter på "Send".

Brug en online messenger. Gratis budbringere som Yahoo eller MSNs WebMessenger kan sende tekstbeskeder til udlandet. Log ind på messenger, og tilføj telefonnummeret til dine mobilkontakter. Modtageren skal betale sms-priser på mobiltelefoner. Du kan skrive dine meddelelser med et computertastatur, hvilket er nyttigt, hvis du har problemer med at sende en sms til telefonen.