Sådan oprettes lagerstyringssystem med MS Office

Microsoft Office er et fremragende værktøj til udvikling af alle former for forretningsapplikationer, herunder en lagerstyringsdatabase. Databaseprogrammet, der er inkluderet i Microsoft Office-pakken, kan bruges til at udvikle et omfattende databasestyringssystem, inklusive komplette oplysninger om de forskellige produkter, virksomheden producerer.

Trin 1

Log på din computer, og åbn Microsoft Access. Microsoft Access er databaseprogrammet i Office-pakken, og det er det produkt, der er bedst egnet til at opbygge et omfattende lagerstyringssystem.

Trin 2

Klik på afsnittet "Tabeller" i den tomme database, og vælg "Opret tabel ved hjælp af guiden." Dette er den nemmeste måde at oprette en ny tabel på.

Trin 3

Indtast hvert felt, du har brug for at fange til dit lagerstyringssystem. Nogle felter, der skal medtages, er varenummer, produktbeskrivelse, pris pr. Enhed, salgspris og antal enheder.

Trin 4

Klik på "Filer" -menuen, og vælg "Gem", luk derefter din tabel, og klik på afsnittet "Formularer" i databasen.

Trin 5

Vælg "Opret formular ved hjælp af guiden" og vælg den tabel, du lige har oprettet som inputkilde. Klik på de felter, du vil medtage i din dataindtastningsformular.

Vælg fra listen over tilgængelige formater til din dataindtastningsformular, og klik derefter på "Udfør" for at udfylde dataindtastningsformularen. Bed dine medarbejdere om at bruge denne dataindtastningsformular til at registrere ændringer i beholdningsdatabasen.