Sådan stables stereokomponenter

Ah, 1970'erne - muskelbiler, diskotek, klokkeslæt og stereoanlæg. Mens stilarter kommer og går, har mange mennesker bevaret en interesse i den lyd og fleksibilitet, der tilbydes af mellemklasse til avancerede lydkomponenter. Med mix og match af modtagere, forstærkere, bånd, plader og CD-afspillere kommer spørgsmål om, hvordan man bedst kan arrangere komponenter. Varme, kabler og stabilitet vil dominere overvejelser omkring stabling.

Slå varmen

Varme er både ven og fjende i jagten på god lyd. Rør, transformere og anden elektronik skaber varme under drift, men temperaturer, der konstant er over 85 grader, kan forkorte komponentens levetid. Luftstrøm omkring komponenter er afgørende, især på stykker med åbninger. Mange komponenter har fødder for at sikre luftrummet, når de stables, og du kan supplere dette med træhjul fra hobbybutikker eller andre afstandsstykker af samme størrelse. De største varmeskabere er normalt forstærkere og modtagere. Da varmen stiger, kan stabling af disse komponenter tæt på toppen minimere varmeeffekten på andre komponenter, selvom det muligvis ikke er muligt på grund af størrelsen og vægten af ​​din forstærker eller modtager.

Opretter forbindelsen

Stablning af komponenter hjælper med at opfylde en anden tommelfingerregel til lydforbindelser - korte kabelforløb. Det ærværdige RCA-stik er mest almindeligt for lydforbindelse, selv på moderne komponenter. Mens 6-fods og 3-fods længder er lette at finde, kan disse være for store i en stak. Kabler på en og en halv fod kan findes med lidt grave. Undgå de billigste kabler, men bryd heller ikke banken. Korte kabler reducerer signalforringelse og risikoen for elektromagnetisk interferens, der påvirker din lyd, samtidig med at rod bag dine komponenter minimeres.

Gå glip af interferensen

Sammen med lydkabler kører du også strømkabler. Sammenbinding af disse kabler kan forbedre den visuelle appel, men det kan bidrage til EM-interferens, selv med korte kabelforløb. Når strømkabler og lydkabler kører parallelt og i tæt kontakt med hinanden, kan der blive induceret brummen i din lyd. Når kabler skal krydse, skal du prøve at arrangere lodrette kryds. Kør lydkabler op og ned mod midten af ​​dine komponenter, mens du kører strømkabler over først og derefter ned på begge sider af din stak.

Jævn marken

Vinyl dør ikke! Faktisk synes pladespillere at stige oftere end zombier. Afspilning af vinylplader med en pladespiller har unikke elektroniske og fysiske udfordringer, der påvirker din komponentstak. Mange pladespillere har RCA-kabler, der er hårdt kablet. Dette kabel er grænsen for afstand fra din stak, da kapacitansen på kablet vælges til at matche pennen og patronens behov på pladespilleren. Stabling af en pladespiller direkte på andre komponenter er muligvis ikke mulig på grund af størrelsesforhold, men det er ikke en god ide, selvom det er på grund af vibrationer, resonans og EM-interferens. En robust, plan base, der isolerer pladespilleren fra rumvibrationer, er den bedste løsning.