Sådan installeres flere DOSBox Floppies

DOSBox er en freeware-applikation på tværs af platforme, der bruges til at køre DOS-baseret software fra 1980'erne og 1990'erne på nutidens computere. Lejlighedsvis ønsker brugerne at installere et program, der oprindeligt blev frigivet på flere disketter. Da de fleste brugere ikke længere har eller bruger et diskettedrev, har de enkelte disketter form af "diskbilleder", virtuelle reproduktioner af de originale disketter, der kan "monteres" på virtuelle drev og bruges ligesom originalen. Installation af et floppy-billedprogram i DOSBox sker ved hjælp af en kommando kaldet "imgmount." Med denne kommando er det muligt at montere flere diskettebilleder og installere dem som om fra et faktisk diskettedrev.

Trin 1

Sørg for, at dine floppy-billedfiler er i enten IMG- eller .ISO-format. Dette er de to diskettede billedformater, som DOSBox genkender. Hvis de er i et andet format, skal du konvertere dem til .IMG eller .ISO ved hjælp af det værktøj, du vælger. Nogle applikationer, der kan gøre dette, inkluderer WinImage og Magic Iso Maker.

Trin 2

Åbn DOSBox. Ved "Z:" -prompten - DOSBoxs interne virtuelle kommandolinjeprompt - skriv "imgmount" efterfulgt af bogstavet på det virtuelle drev, du vil oprette for at montere diskettebillederne. Vælg et drevbogstav, der ikke allerede er repræsenteret på dit system. For eksempel, hvis du ikke har noget drev "F:" skriv "imgmount f" efterfulgt af et mellemrum. Tryk ikke på "Enter" endnu.

Trin 3

Indtast stien og navnet på hver diskettebilledfil i rækkefølge. Multiple-floppy installationer nummererer diskene, så brugeren ved, i hvilken rækkefølge de skal indsættes til installation. Hvis der for eksempel er fire diskettebilleder med navnet "gameX.img", hvor "X" repræsenterer diskens nummer, og de er i en mappe med navnet "Game" på dit "C:" -drev, skal du skrive "C: \ Game \ game1.img C: \ Game \ game2.img "og så videre. Følg det sidste med et mellemrum, og skriv derefter "-floppy." Dette fortæller DOSBox, hvilken slags billeder der skal monteres.

Trin 4

Tryk på "Enter". DOSBox monterer diskettebillederne på det virtuelle drev. Bemærk, at DOSBox ikke giver hvert billede sit eget drevbogstav. Du kan bladre gennem de forskellige disketter ved at trykke på "CTRL-F4". Skriv "cd X", hvor "X" repræsenterer bogstavet for det nyligt monterede virtuelle drev, og tryk på "Enter". Dette gør det virtuelle drev til det aktive drev. Skriv "dir" og tryk på "Enter" for at se en liste over filer på det første diskettebillede. En af disse filer vil være installationsprogrammet, ofte kaldet "install.exe" eller "setup.exe." Skriv navnet på den fil, og tryk på "Enter". Installationsprogrammet begynder.

Tryk på "CTRL-F4", når installationsprogrammet beder om den næste disk. Dette vil fortælle DOSBox at cykle til det næste diskettebillede monteret på det virtuelle drev, du oprettede. Fortsæt med at trykke på "CTRL-4", når installationsprogrammet beder dig om en anden disk, indtil installationsprogrammet er afsluttet.