Google Webmasterværktøjer

Google tilbyder en række nyttige værktøjer kaldet Google Webmasterværktøjer, som giver dig mulighed for at overvåge Googles søgeresultater i forbindelse med dit websted og få bedre forbindelse til dine besøgende. At indsende og verificere dit websted er en hurtig og enkel proces, og den kraftfulde, men alligevel forenklede Google-interface giver nogle virkelig nyttige værktøjer til alle, der administrerer et websted. Tjenesten er gratis og tilgængelig for alle, selvom du har brug for virtuel adgang til dit eget personlige websted for at drage fordel.

Tilføjelse af dit websted

Google Webmasterværktøjer kræver, at du har en Google-konto, før du kan bruge den. Du kan tilmelde dig en konto på Google.com ved at klikke på "Registrer" øverst til højre. Når du har tilmeldt dig, skal du besøge google.com/webmasters og klikke på "Log ind på Webmasterværktøjer". Log ind med dit nyligt oprettede brugernavn og adgangskode, og klik på "Tilføj et sted ..." for at begynde. Indtast URL'en til dit websted, og klik på "Fortsæt" for at åbne siden til bekræftelse af webstedet. Du skal kontrollere, at webstedet tilhører dig, før du er i stand til at administrere det, enten ved at tilføje et metatag til dit primære HTML-indeks, uploade en fil til serveren eller ved at tilføje en "TXT" -post til dit websteds domænenavnssystem ( DNS). Når webstedet er verificeret, kan du gøre fuld brug af webmasterværktøjerne.

Konfiguration af websted

Når du har tilføjet dit websted, skal du klikke på dets webadresse på din startside for Google Webmasterværktøjer, så du bliver taget dit dashboard. Inden for den udvidelige kolonne "Site configuration" til venstre er der fem yderligere muligheder. "Sitemaps" giver dig mulighed for at sende et sitekort til Google for at give søgemaskinen mulighed for at se alle siderne på dit websted, også dem, den har savnet. Du kan få vist, hvad Google (og andre søgemaskiner) kan se i afsnittet "Crawleradgang". Ved hjælp af en fil i rodmappen på dit websted, der hedder robots.txt, kan du begrænse, hvad søgemaskiner får adgang til, og ved hjælp af fanen "Genererer robots.txt" giver Google dig mulighed for at oprette brugerdefinerede handlinger og præferencer klar til upload til din server. "Undersidelinks" er automatisk genererede links, der vises i Googles søgeresultater, og kan ikke vælges, medmindre dit websted understøtter dem. Google har leveret alle nødvendige oplysninger med hensyn til ændring af webadresse i afsnittet "Adresseændring", og "Indstillinger" giver dig mulighed for at tilpasse dit landestandard, den måde, din webadresse vises i Google-resultater og gennemsøgningshastigheden for Googles søgning motorindeksatorer.

Dit websted på nettet

Dette afsnit af instrumentbrættet giver information om søgeforespørgsler, links og nøgleord, der kan hjælpe med at identificere dit websted. Linket "Søgeforespørgsler" viser en liste over almindelige søgeforespørgsler, der har resulteret i klik på dit websted, hvor "Links til dit websted" vil vise alle websider, som Google har registreret, der linker til dit indhold. Fanen "søgeord" hjælper med at fastslå, om din søgemaskineoptimering skal fungere, da det er det, Google registrerer som levedygtige søgeord til dit websted. Hvis disse resultater ikke afspejler indholdsspørgsmålet på dit websted, skal du undersøge din startside og tilføje relevante metaoplysninger. Interne links viser sider, der er linket på dit websted, og abonnentstatistik vil forsøge at opdage, hvor mange brugere der abonnerer på feeds såsom RSS og ATOM.

Diagnostik

Afsnittet "Diagnostik" hjælper med at sikre, at dit websted er optimeret til internettet og let at finde. Linket "Malware" giver dig besked om, hvorvidt Google mener, at dit websted indeholder skadelig eller uønsket software, der kan skade computere. Eventuelle problemer, som søgemaskinen har stødt på, mens du gennemsøger dit websted for information, vil blive angivet i linket "Crawlfejl" med også adgang til mobile internetdata. "Gennemgangsstatistik" giver dig mulighed for at se, hvor ofte Google har gennemgået dit websted og vil være på sit højeste, når dit websted opretter nye sider og indhold. Værktøjet "HTML-forslag" er en metode til at henlede opmærksomheden på sider på dit websted, der mangler tags og titler, der muligvis kategoriseres forkert eller helt går glip af søgemaskinen.

Labs

Yderligere udviklinger fra Google Webmasterværktøjer, gemt under "Labs", inkluderer "Hent som Googlebot" - et værktøj, der giver dig mulighed for at se nøjagtigt, hvad Google ser, når det spørger om dit websted. Dette kan være nyttigt, når du tester søgemaskineoptimering (SEO) på nyoprettede sider, eller bare hvis du spekulerer på, hvor effektiv din samlede SEO-indsats er. "Sidewiki" -siden giver dig mulighed for at tilføje en personlig post i Googles Sidewiki-projekt og erklære, at du er ejer af det domæne, du administrerer. Google vil også forsøge at måle dit websteds effektivitet i afsnittet "Webstedsydelse", som måler serverhastighed og reaktioner.