Sådan tager du et billede på Skype

Skypes mest oplagte funktion er muligheden for at chatte via tekst med andre brugere. Det kan dog gøre meget mere. For eksempel kan du ringe til telefoner eller andre brugere via Skype, sende SMS-beskeder til mobiltelefoner og deltage i videochat med andre brugere. Under dit videoopkald kan du tage et billede af din chattekammerat. Alternativt kan du bruge Skype til at tage billeder af dig selv. Dette giver dig mulighed for at oprette nye profilbilleder, samtidig med at du undgår det åbenlyse down-the-arm look, der kommer fra at tage dit eget billede med et digitalt kamera.

Tager en vens billede

Trin 1

Start et videoopkald med din ven. Sørg for, at han accepterer med video; du kan ikke tage et billede af ham, hvis du ikke kan se ham, selvom han kan se dig.

Trin 2

Hold musen overalt i sektionen på din Skype-skærm, hvor du kan se din ven. Hvis du ikke har flyttet musen for nylig, skal du gøre det. Dette viser en liste med muligheder øverst i videoområdet. Hvis du allerede kan se disse muligheder, som forsvinder efter en periode med inaktivitet med din mus, behøver du ikke at flytte musen.

Klik på indstillingen "Snapshot" øverst på skærmen. Dette er den første af mulighederne der, efterfulgt af "Fuld skærm", "Zoom ind" og "Pop-ud". Dette tager et billede af din ven.

At tage dit eget billede

Trin 1

Klik på menuen "Værktøjer" øverst på Skype-skærmen, og klik derefter på "Indstillinger" fra den liste, der vises. Dette åbner et nyt vindue.

Trin 2

Klik på "Videoindstillinger" under fanen "Generelt", der vises i venstre side af det nye vindue. Dette skal vise et billede af dig selv.

Trin 3

Klik på knappen "Tag et video-snapshot" umiddelbart under dit billede. Dette åbner et vindue med et større live billede af dig. Klik på knappen "Tag et øjebliksbillede" nederst i dette vindue. Dette tager dit billede.

Juster billedets størrelse med knapperne i nederste venstre hjørne af billedvinduet. Klik og træk det valgte område, indtil det viser den nøjagtige del af det billede, du vil gemme. Klik på "Gem øjebliksbillede" for at beskære billedet og gemme det.