Sådan fjernes vokalen i en sang på GarageBand

GarageBand er en digital lydarbejdsstation til Mac. Med det kan du optage, redigere og mikse din musik ved hjælp af din computer. Du kan også bruge GarageBand som lydeditor til musik i din MP3-samling. Hvis du f.eks. Vil fjerne vokalen fra et spor for at oprette et karaoke-backing-spor, giver GarageBand-equalizer-værktøjerne dig mulighed for at gøre dette. Du kan gøre dette på to måder, afhængigt af hvilken type optagelse du arbejder med.

Opsætning

Klik på ikonet for GarageBand-skrivebordet, eller åbn "Programmer", og start programmet derfra.

Klik på "File", "Open Recent", og vælg den relevante session i rullemenuen. GarageBands standardkonfiguration betyder, at den sidst gemte session åbnes automatisk. Hvis dette ikke er den session, du har brug for, skal du bruge kommandoen "Åbn nyere".

Klik på "Audio", og vælg den relevante sang fra mediebrowseren. GarageBand giver dig mulighed for at gennemse dit iTunes-bibliotek efter sange. Klik på sangfilen, når du finder den. Dette åbner sangen i GarageBand. Det åbnes som en bølgeformfil med toppe og fald, der repræsenterer optagelsens volumenprofil.

Udligningsmetode

Klik på øjeikonet nederst til højre i GarageBand-grænsefladen.

Klik på et af de grå felter i højre panel. Dette åbner en effektmenu. Vælg "AU Graphic Equalizer". Equalizers giver dig mulighed for at fjerne bestemte frekvenser fra lyd.

Marker afkrydsningsfeltet "Manual". Dette konfigurerer equalizeren, så du kan vælge de frekvenser, du vil fjerne.

Klik på equalizer-ikonet i højre panel. Dette åbner equalizeren i et separat vindue. I vinduet er en række virtuelle skyderhjul. Hver styrer lydstyrken for et bestemt frekvensbånd.

Træk skyderhjulene til den midterste frekvens ned til bunden af ​​equalizeren. Den menneskelige stemme har et typisk frekvensområde mellem 8 og 80 Hz. Ved at reducere disse frekvenser reducerer du fremtrædende stemme i sporet.

Spor inversionsmetode

Klik på lyden, og tryk på "Command + C."

Klik på en ekstra kanal, og tryk på "Command + V" for at kopiere lyden over.

Drej drejeknappen "Pan" helt til venstre på den første kanal. "Pan" -skiven er den med "L" og "R" på hver side.

Drej drejeknappen "Pan" helt til højre på den anden. Dette inverterer de to lydspor og annullerer al lyd, der er pannet centralt. Da vokal typisk er optaget som dead center, fjerner denne teknik dem fra lyden.

Klik på "File" og vælg "Save As" for at gengive de inverterede filer som et lydspor.

Tips

Udligningsmetoden fungerer bedst på moderne digitale optagelser. Inversionsmetoden fungerer bedst på optagelser, der oprindeligt blev udgivet på vinyl, fordi masteringprocessen for vinyl er anderledes end for CD eller MP3.