Sådan testes et kabelsignal

Elementer, du har brug for

  • Lille justerbar skruenøgle

  • RF-signalmåler

Kabel-tv giver en bekvem måde for en husstand at nyde en bred vifte af tv-kanaler. Mens ydeevne normalt er fremragende, kan husholdningssystemer med et stort antal fjernsyn undertiden lide af forringet signalkvalitet. Den bedste måde at isolere, hvor der kan opstå problemer, er at kontrollere kabelsignalstyrken i hele systemet.

Tegn et skema over kabelsystemet i dit hus. Dette er især nyttigt, hvis du har flere kabeludgange og splitters. Giv plads ved hver stikkontakt eller forbindelse til at registrere dine signalstyrkeaflæsninger. Billedet giver et simpelt eksempel.

Gå til hvert sted, og fjern kablet fra den tilsluttede enhed. For eksempel, hvis du tester signalet på et fjernsyn, skal du fjerne kablet fra fjernsynet. Hvis du tester signalstyrken ved en linjesplitter, skal du fjerne kildens ende af kablet fra splitteren. Kablet løsnes altid ved at dreje til venstre. Hvis kablet er for stramt til at fjerne med fingrene, skal du bruge en lille skruenøgle på stikket.

Sådan testes et kabelsignal

Tilslut kablet, du lige har frakoblet, til din RF-signalstyrke. Tænd for måleren og noter aflæsningen på dit skema. Signalaflæsningen vil være et nummer, der er optaget i dbmV (decibel-millivolt). Betjeningen af ​​en signalmåler varierer fra model til model og mærke til mærke, så sørg for at konsultere manualen inden brug.

Når du har testet dit system, skal du kigge efter aflæsninger, der er uden for normen. Det er normalt, at signalstyrken i dit system er højere, før en splitter anvendes, men hvis dit signal er signifikant lavere (mere end 3 dBmV) på dit fjernsyn, kan dit system kræve en forstærker.