Sådan testes hastigheden mellem to computere

Test af hastigheden mellem to computere på et lokalt netværk kan gøres ved at kopiere en stor fil fra en computer til den anden. Hastigheden vil variere afhængigt af computerens ydeevne og det medium, der bruges til at overføre data. For eksempel kan et Ethernet-kabel være hurtigere end en trådløs overførsel.

Trin 1

Tænd for begge computere, og sørg for, at de har forbindelse til netværket. Computerne skal tilsluttes til netværket via Ethernet-kabler eller en trådløs forbindelse.

Trin 2

Brug den ene computer til at finde den anden computer på netværket. Dette kan gøres ved at klikke på "Start-menu" og derefter "Netværk". Den anden computer vises i netværksvinduet.

Trin 3

Dobbeltklik på den anden computer for at få adgang til dens harddisk.

Trin 4

Vælg en stor fil fra den første computers harddisk. En fil på over 100 MB skal være tilstrækkelig. Kopier filen ved at højreklikke på den og vælge "Kopi".

Trin 5

Naviger tilbage til den anden computers netværksharddisk. Find et bibliotek, hvor filen skal kopieres. Højreklik i den mappe, og klik på "Indsæt". Filen begynder at overføre mellem computere.

Overvåg "Kopier" statusvinduet. Det angiver, hvor hurtigt filen overføres, efter et par sekunder skal filens hastighed stabilisere sig. Dette angiver hastigheden mellem de to computere.