Sådan overføres en Minidisc-optagelse til en computer

Elementer, du har brug for

  • Computer med internetadgang og stereoindgang

  • Minidisc-afspiller

  • Minidisk med optagelser på

  • 1/8-tommer til 1/8-tommer lydkabel

Minidisc-optagere er en bekvem måde at optage og lytte til musik på farten. Diskene er små og nemme at opbevare, og enheden er bærbar og kan optage lyd i kvalitet. En ulempe er dog, at du kun kan spille minidiscs på en minidisc-afspiller. Så hvis du har en samling af minidisc-optagelser, kan du overføre dem til din computer, så du kan uploade dem til Internettet, lave cd'er eller kopiere dem til en MP3-afspiller.

Gå til audacity.sourceforge.net, vælg dit operativsystem og download og installer Audacity på din computer. Dette er et gratis, multitrack-studiemiljø, der er i stand til at optage og redigere mange typer lydfiler.

Åbn Audacity, og gå til "File -> Preferences". Vælg dit lydkort i rullemenuen til optageenheder.

Tænd din minidisc-afspiller, og indsæt en minidisc. Tilslut lydkablet fra hovedtelefonstikket på minidisc-afspilleren til indgangen på din computer. Bemærk, at hvis du kun har et mono-input, har dine optagelser ingen stereoeffekt.

Tryk på "Record" på minidisc-afspilleren og "Record" i Audacity. Tillad optagelsen at afslutte, og tryk derefter på "Stop" på begge enheder.

Gå til "File -> Export" i Audacity, navngiv filen, og vælg det format, du vil gemme den som. Du kan vælge blandt blandt andet WAV, WMA, MP3 og OGG. Gentag trin 4 og 5 for flere optagelser.