Sådan slukkes for undertekster på et tv

Undertitelegenskaber, også kendt som "Closed Captioning", blev bestilt i juli 1993 af Federal Communications Commission primært til fordel for hørehæmmede. Reglen siger, at alle fjernsyn med en 13-tommer eller større skærm skal være udstyret med undertekstdekodere. Hvis underteksterne kommer i vejen for din programmering, eller du simpelthen ikke har brug for det, kan du slukke for dem ved hjælp af din fjernsynsfjernbetjening.

Tænd for tv'et, og tryk på knappen "Menu" på fjernbetjeningen. Ved at trykke på "Menu" -knappen aktiverer du en pop op-skærm med kontrolindstillinger til dit fjernsyn.

Rul gennem menuen, indtil du finder indstillingen "lukket billedtekst", undertiden skrevet som "CC". Klik på knappen "Enter" på fjernbetjeningen for at ændre indstillingerne.

Sluk for tv-underteksterne ved at vælge indstillingen "Fra". Afhængigt af dit tv-interface kan deaktivering af indstillinger for lukket billedtekst være mærket som "Deaktiver lukket billedtekst", "CC Fra" eller en anden lignende mulighed.

Afslut indstillingsmenuen, og vælg et tv-program. Hvis underteksterne ikke vises øverst eller nederst på din tv-skærm, er dine nye indstillinger blevet anvendt.