Problemer med projektions-tv-billeder

Et projektions-tv kan give brugeren tusindvis af timers nydelse, hvis det bruges korrekt med regelmæssig vedligeholdelse. Desværre kan selv det bedste tv udvikle problemer, især med billedkvaliteten. Mange af disse problemer vil kræve en professionel opmærksomhed, men nogle problemer er specifikke for projektions-tv'er, og hvis de diagnosticeres ordentligt, kan de rettes af en ejer uden at skulle rejse til tv-værkstedet.

Kvalitetsspørgsmål

Hvis du oplever flere farvelinjer på tværs af skærmen på dit CRT-baserede projektions-tv, eller hvis billedet er sløret, oplever du muligvis et konvergensproblem. Et konvergensproblem udvikler sig, fordi billedet, der projiceres på skærmen, stammer fra en række CRT-rør, der hver projicerer en del af farvespektret. Hvis disse rør ikke bliver justeret, konvergerer billedet ikke i et enkelt rum, og du ender med det slørede billede og forvrængning i flere farver. Normalt har dit tv en test tilgængelig for at korrigere konvergensen på dit tv bestående af flere linjer projiceret på skærmen, som kan flyttes for at placere farverne på linje med hinanden og give dig et korrigeret billede.

Nogle gange skyldes kvalitetsproblemerne opsætningen af ​​dit tv. Justering af dit tvs lysstyrke og kontrast kan kun gøre så meget for billedkvaliteten. For at få det absolut bedste skal du foretage en komplet billedkalibrering, hvilket kræver brug af en kalibreringsdisk. Tv-kalibrering er processen med at justere dit sæts lysstyrke, kontrast, farvetone, farve og skarphed til referenceniveauer, som medieproducenter bruger til oprettelse af deres indhold. Mens disken vil koste dig omkring $ 40, vil det resultere i et billede, der er mere konsistent med indholdsproducentens intentioner, og det kan forlænge dit tvs levetid ved at sænke det gennemsnitlige lysniveau for dit sæt. De to førende DVD-baserede kalibreringsdiske er Avia og Video Essentials, begge tilgængelige fra Amazon.com.

Lampespørgsmål

Meget af kvaliteten af ​​dit tv-billede skyldes en velfungerende lampe. De fleste lamper er klassificeret til mere end 2.000 timers problemfri brug, hvor nogle af de avancerede designs kører så længe som 8.000 timer, før de skal udskiftes. Du bør holde øje med, hvordan din lampe fungerer, når den nærmer sig slutningen af ​​dens vurderingscyklus, da alder kan have en skadelig indvirkning på billedkvaliteten, inden lampen brænder ud.

En lampe, der kun har haft snavsaflejringer på et område af lysets overflade, kan udvikle ujævne temperaturer på denne overflade og forårsage det, der kaldes et hot spot. Et hot spot vises på din skærm som et sted i billedet, der er lysere end det omgivende billede. Hvis du har udviklet et hot spot, skal du rense lampens overflade for alt snavs og støv. Hvis lampens overflade ikke har haft tid til at udvikle et temperaturstresspunkt, kan hot spot forsvinde. Hvis den ikke gør det, er lampen beskadiget, og billedproblemet fortsætter, indtil din lampe brænder ud.

Et andet problem forårsaget af ældning af lampen er et dæmpningsbillede. Når lampen nærmer sig slutningen af ​​sin levetid, begynder det billede, du ser, at blive svagt efterfulgt af en forvrængning af billedet og skævhed i farver. Desværre, når din lampe er begyndt at vise disse egenskaber, er der intet du kan gøre undtagen at udskifte lampen. Heldigvis, når det er udskiftet, skal dit billede være så godt som den dag, du købte tv'et.