Adgang til OS X udklipsholder fra kommandolinjen

Med kommandoerne pbcopy og pbpaste kan du bruge kommandolinjen til at manipulere udklipsholder indhold, men også få adgang til dit Mac OS X udklipsholder direkte via Terminal. Ja, det betyder, at du kan få adgang til det, du kopierede i en GUI-app, og bruge det på kommandolinjen problemfrit og omvendt. Vi har vist en kort introduktion til, hvordan du bruger både pbcopy og pbpaste fra kommandolinjen før, men vi ønskede at demonstrere et par ekstra metoder til at bruge disse utroligt nyttige værktøjer på Mac, som hvordan man direkte kan få adgang til det, der for øjeblikket er gemt i Macs udklipsholder fra terminalprompten.

Adgang til OS X Udklipsholder indhold med pbpaste

pbpaste - pbpaste er, hvordan du dumper det aktuelt aktive indhold på udklipsholderen. Hvis du bare vil se hvad der findes i udklipsholderen, skal du blot skrive følgende:

pbpaste

Du kan se, hvad der gemmes i udklipsholderen lige nu, som om du rammer Command + V i OS X.

Du kan også nemt gemme indholdet af klippebordet i en fil ved hjælp af pbpaste, som følger:

pbpaste > clipboard.txt

Nu har du dokumentet clipboard.txt med indholdet af dit udklipsholder. Du kan dobbeltkrydse dette ved at åbne det i et tekstredigeringsprogram eller ved at skrive cat clipboard.txt at se indholdet.

Tilføjelse af indhold til udklipsholderen med pbcopy

pbcopy - som du måske tror, ​​pbcopy er, hvordan du kan kopiere ting fra kommandolinjen. Dette er stort set som at bruge Comamnd + C i Finder eller GUI i OS X. Den bedste måde at bruge den på er at pipere noget i pbcopy, for eksempel:

ls -lha |pbcopy

Dette vil røre resultaterne af ls-lha i dit udklipsholder, som du nu kan få adgang til ved hjælp af kommandoen pbpaste.

Nu hvor du har kopieret noget til udklipsholderen i OS X med pbcopy, kan du dumpe output tilbage til Terminal ved at bruge pbpaste, hvis du lige havde kørt ls -lha | pbcopy-kommandoen, vil outputen være det.

Du kan lære mere om at ændre udklipsholderen fra terminalen ved at omdirigere kommandoudgange her med rør og omdirigeringer til pbcopy-kommandoen.

pbcopy og pbpaste kan endda arbejde på tværs af netværk ved at bruge ssh eller andre protokoller, tjek dette ud:

Indsættelse af udklipsholder Indhold på tværs af netværk med SSH & pbpaste

pbcopy og pbpaste er meget magtfulde end de ovennævnte eksempler dog. Sådan bruger du pbpaste til at sende indholdet af dit udklipsholder til en anden maskine ved at pipere udgangen via en ssh-forbindelse til en fil ved navn myclipboard.txt på fjernmaskinen:

pbpaste | ssh username@host 'cat > ~/myclipboard.txt'

Godt hej?