Sådan bruges Excel til at tælle dage

At tælle antallet af dage mellem to datoer kan være nyttigt under mange omstændigheder, herunder budgetter, tidslinjer eller tælle antallet af dage indtil en begivenhed. Excel tilbyder en fleksibel funktion, DATEDIF, der kan fortælle dig, hvor mange år, måneder eller dage der er mellem to datoer.

Åbn Excel til et nyt regneark, eller indlæs et eksisterende regneark.

Opret tre kolonner: en til startdatoen, en til slutdatoen og en til et samlet antal. For eksempel kan din startdato være i kolonne A, slutdatoen i kolonne B og summen i kolonne C.

Indtast startdatoer i den første kolonne og slutdatoer i den anden kolonne.

Klik på den første tomme celle i din tredje kolonne, og indtast følgende formel:

\ = DATEDIF (A2, B2, ”D”)

Celle A2 ville være, hvor din startdato er, og celle B2 ville være, hvor din slutdato er. Udskift disse med dine specifikke cellenumre, hvis dine start- og slutdato-kolonner ikke er i henholdsvis A og B.

Kopier resultatet til de andre celler i din tredje kolonne. Hold markøren over cellen med det samlede antal dage, indtil du ser et sort kryds i nederste højre hjørne. Klik og træk cellen ned i kolonnen, indtil du har udfyldt alle rækkerne i kolonnen.

Tips

Hvis du vil tælle antallet af dage fra en given dato til i dag, skal du springe over indtastning af datoer i den anden kolonne og bruge følgende formel i stedet: = DATEDIF (A2, I DAG (), ”D”).

Hvis du vil tælle antallet af dage fra i dag til en fremtidig dato, skal du indtaste fremtidige datoer i kolonne A og springe over indtastning af datoer i den anden kolonne. Brug følgende formel: = DATEDIF (I DAG (), A2, ”D”).