Hvad forårsager sort tonerstøv over et trykt papir?

Uanset hvilken type laserprinter du ejer, skal du holde øje med udskriftskvaliteten. Kvaliteten af ​​siderne, der kommer fra printeren, kan fortælle dig meget om printerens tilstand. Det pludselige udseende af sorte tonermærker eller tonerstøv på udskrifterne giver anledning til bekymring; du skal finde kilden til problemet så hurtigt som muligt.

Lækende tonerpatron

Når der vises sort tonerstøv og pletter på papiret, er den mest sandsynlige skyldige en utæt tonerpatron. Hvis tonerstøvet begyndte at dukke op omkring det tidspunkt, hvor du skiftede blækpatronen, kan du være ret sikker på, at det er problemet. Selvom tonerpatronen har været i brug i nogen tid, kan den stadig forårsage lækage. Fjern tonerpatronen, og læg den på en hvid klud eller et papirhåndklæde. Lad det sidde et par minutter, tag det derefter op og se efter tonerrester. Hvis patronen lækker, skal den udskiftes med det samme - en utæt tonerkassette kan forårsage problemer i hele printeren.

Beskidt printersti

Selv når patronen ikke lækker, kan der løbe noget løs toner ind i printeren og forårsage sorte striber og pletter på papiret. Når dette sker, skal printerstien rengøres grundigt. For at starte rengøringsprocessen skal du først fjerne tonerpatronen og lægge den til side. Brug derefter et lille computerstøvsuger og en blød klud til at rengøre printerens indre. Hvis der stadig er sorte pletter på udskrifterne, skal du købe en pakke med printerrengøringsark i en kontorforretningsforretning og køre disse ark gennem printeren, indtil der ikke er mere tonerrester. Printerrengøringsark har en let klæbrig overflade, der tiltrækker løs toner, papirstøv og andre forurenende stoffer og efterlader printerstien ren.

Dårlig fuser

Fikseringsenhedens opgave er at "smelte" blækket i tonerpatronen til papiret. Hvis fikseringsenheden er slidt op eller ikke fungerer korrekt, klæber blækket ikke ordentligt fast i papiret, hvilket resulterer i sorte mærker, striber og blæk, der let gnides af papiret. For at kontrollere dette problem skal du tage en nyudskrevet side af printeren og gnide den kraftigt. Hvis udskriften gnider papiret af, er det mest sandsynlige en defekt fuserkassette. Du kan bestille en ny fuser fra en kontorforsyningsbutik og installere den selv ved hjælp af instruktionerne, der følger med den nye patron.