Sådan bruges Chroma-Key på Adobe After Effects

Elementer, du har brug for

  • Digitalt videokamera

  • Blå eller grøn skærm

  • Adobe After Effects

Chroma-key, også kendt som blå eller grøn skærmbilleder, har været en grundpille i Hollywood-specialeffekter siden 1930'erne. Først udnyttet af Linwood Dunn bruger chroma-key billeddannelse luminansniveauet i blå eller grønne farver og erstatter alt ved et højere luminansniveau med et nyt filmlag. Denne teknik gør det muligt for film at skildre superhelte, der flyver, episke slag i det ydre rum og dinosaurier, der strejfer rundt i Los Angeles centrum. Adobe After Effects er et efterproduktionsprogram, der følger med Adobe creative suite og giver os mulighed for at skabe chroma-key-effekter derhjemme.

Film en sekvens, der skal chromatastes.

Køb en blå eller grøn skærm, der er stor nok til at dække det område af scenen, der skal chromatastes.

Lys skærmen ensartet, og træk den stram for at fjerne eventuelle rynker. Rynker og dårligt oplyste områder på skærmen vil resultere i et dårligt chromatastet billede i efterproduktionen.

Film scenen i et filmformat af høj kvalitet for at producere en mere realistisk chroma-keyoverførsel i efterproduktionen.

Gem scenen på din computer til brug i efterproduktion.

Brug Adobe After Effects til at chromatastere din film.

Klik på penværktøjet øverst i programmet, og klik på "RotoBezier" -muligheden for at oprette en skraldematte omkring det emne, der nøgles. En skraldematte skal bestå kun af det område, der straks omgiver genstanden / genstandene, der indtastes. Med penværktøjet skal du klikke på områderne omkring dit emne for at færdiggøre skraldematten.

Åbn Adobe After Effects. Vælg den videofil, der skal chromatastes. Klik på "effekt" og derefter "tastning", og vælg til sidst indstillingen "keylight" i After Effects. Dette åbner keylight-effekterne og kontrolpanelet. Klik på pipetteikonet under "Skærmbillede" i panelet med keylight-effekter, og vælg et område i baggrunden, der skal indtastes. Prøv at holde dette tæt på dit motiv.

Klik på rullemenuen under "Vis" på panelet med keylight-effekter, og vælg "Status". De sorte områder er dele af videoen, der vil blive tastet ud, de hvide områder er de elementer i motivet, der forbliver i billedet. Grå områder er områder, der vil være gennemsigtige i den endelige film. Klik og hold på tallet under "Skærmforstærkning" og øg det gradvist, indtil de grå områder forsvinder. Menuen "Clip White" øger styrken af ​​de hvide områder eller de hvide områders uigennemsigtighed.

Importer de optagelser, du vil bruge, i det indtastede område ved at klikke på "File" og derefter "Import". Træk filen fra projektmenuen til tidslinjen, og placer den under det klip, du chromatastede i de foregående trin.

Eksporter filen ved at klikke på "komposition" og "lav film."

Tips

Kontroller skraldematten, skærmforstærkning og klip hvide niveauer på forskellige punkter på tidslinjen for klippet.

Advarsler

Objekter og tøj, der ligger inden for farveområdet for den farvede farve, fjernes også fra klippet.