Hvordan kommer trojanske heste på din computer?

Trojanske hestevirus er filer designet til at narre computerbrugere til at tro, at de er legitime processer. For eksempel kan en trojan muligvis komme i form af et computerspil, der downloades fra et kapret websted. Men programmet gør ofte ikke andet end at hjælpe uautoriseret adgang til værtssystemet. Hackere kan bruge trojanske heste til at stjæle personoplysninger, f.eks. Adgangskoder eller kreditkortnumre. I modsætning til andre computervirus replikerer trojanske heste sig ikke.

Download af spil

Trojanske heste inficerer normalt et system gennem facaden af ​​gratis spildownloads. Dette gælder især ulovlige downloads, der deles gennem peer-to-peer-netværk.

Vedhæftede filer via e-mail

Trojanske heste kan være forklædte som legitime vedhæftede filer. En hacker kan sende tusindvis af e-mails, der ser ud til at komme fra en pålidelig organisation. Meddelelsen opfordrer modtageren til at åbne sin vedhæftede fil.

Webbrowser udnytter

Trojanske heste kan komme ind på systemer gennem browsersårbarheder. For eksempel uploades ActiveX-kontroller ofte til hackede websteder for at inficere besøgende. I de fleste tilfælde kræves brugerinput for at dette skal fungere. Dette betyder at downloade og starte et program eller plug-in.

Beskedkunder

Hackere kan sende filer via instant messaging-programmer. Afsenderen siger måske, at en fil er et billede af sig selv eller et andet legitimt dokument. Når filen åbnes, inficeres systemet med en trojansk hest.

Social Engineering

Alle trojanske heste er klassificeret som socialtekniske kneb. I disse ordninger bliver brugere narret til at tro, at et ondsindet program er legitimt. Brugere skal åbne filerne for at inficere deres computere. Så vær forsigtig med uopfordrede filer, du modtager. Sørg for, at du altid har en god internetsikkerhedspakke aktiv.