Den bedste måde at rengøre et computertastatur på

En af de største smerter ved computervedligeholdelse er at opretholde et rent og funktionelt tastatur. Mellemrummene mellem tasterne er ret små, og det ser altid ud til, at snavs, støv, krummer og alt andet finder måder at komme mellem og under tasterne. Heldigvis er tastaturer også meget lette at rengøre. Der er mange måder at rense tastaturer på, men nogle få står over resten på grund af deres lethed og grundighed.

Komprimeret luft

Den mest almindelige måde at rense krummer og fnug og støv fra et tastatur er trykluft. Dette er præcis, hvad navnet siger: dåser med høj trykluft, som du kan sprøjte mellem tasterne for at fjerne alle de uønskede, der er faldet i dit tastatur. Du kan finde trykluft i værksteder til computere samt reparationskæder til hjemmet som Home Depot eller Lowe's. Trykluft koster normalt mellem $ 5 og $ 10, men er den bedste måde at holde et tastatur rent, hvis du ikke vil adskille det.

Blødt, fugtigt håndklæde

Hvis det ikke er noget problem at tage dit tastatur fra hinanden, skal du overveje at bruge et simpelt blødt, let fugtigt håndklæde. Dette giver dig ikke kun mulighed for at feje alle de større partikler væk, men du kan også feje det tynde lag af støv, der undertiden kan dannes på kredsløb. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, skal du være forsigtig. Aftørring for hårdt eller brug af for meget vand kan beskadige tastaturkredsløbene, og du risikerer altid, at håndklædefibrene sidder fast og rives i stykker. Tro det eller ej, dette kan udgøre en brandfare, hvis det ikke bemærkes. Disse risici er, selvom de eksisterer, meget små, og med de rette forholdsregler står du ikke over for nogen reel fare. Og selvfølgelig er et fugtigt håndklæde fremragende til rengøring af de faktiske tastaturtaster.