Sådan bruges Excel til revision

Excel har mange nyttige funktioner til revisorer. Evnen til at lægge data i et regneark og udføre forskellige tests og analyser gør Excel til et kraftfuldt revisionsværktøj. Det er let at bruge og let tilgængeligt for de fleste revisorer. Excel kan udføre mange typer analytiske tests, herunder: Benfords lov, vandret og lodret analyse, forholdsanalyse, regressionsanalyse, statistik, stratificering og aldring. Det kan også udføre mange typer dataanalyse, herunder: tilføje og flette, krydstabulere og dreje tabel, opdage duplikater og huller, udtrække og filtrere, deltage og relatere, prøve, sortere, opsummere og subtotal (referencenummer 1).

Trin 1

Indhent først dataene fra den enhed, der revideres. Dette kan involvere simpelthen at have adgang til regnskabssystemet, eller det kan involvere download af data til test. Hver revision involverer kørsel af tests på regnskabstransaktioner. Mens Excel er begrænset til 65.536 rækker, kan datasæt ofte opsummeres ned til en "regnearksstørrelse", så Excel kan bruges til analyseformål (referencenummer 1). Et godt eksempel på dette er forholdsanalyse af regnskaber.

Trin 2

Opret statistiske prøver fra dataene. Sampling giver dig mulighed for at udføre tests på grupper af data, der er repræsentative for datapopulationen. For eksempel kan du vælge en prøve af betalte fakturaer til test, der repræsenterer hele populationen af ​​de betalte fakturaer. Hvis der er problemer med prøven, er dette en indikation af problemer med hele befolkningen, og du kan udvide din test efter behov.

Trin 3

Eksporter din prøve til et Excel-regneark. I Excel kan du køre en række tests på din prøve og oprette skabeloner, der skal bruges til andre lignende revisioner. Når du har konfigureret dine skabeloner, er det let at bruge de samme skabeloner igen med nye data, du behøver ikke genopfinde hjulet hver gang.

Trin 4

Kør testene på dine eksempeldata. Der er to typer auditsoftwaretests, dem, der er analytiske og de, der er fokuseret på at anvende analyse på de faktiske detaljerede data. Analytiske tests er evalueringer af forholdet mellem forskellige komponenter i finansielle og ikke-finansielle data for at vurdere, om kontosaldoer synes rimelige, for eksempel forholdsanalyse. Transaktionstest er et eksempel på detaljeret dataanalyse. Resultaterne af analytisk og detaljeret test kan registreres i Excel-regneark med de data, det gælder for.

Form konklusioner fra din test og analyse, og henvis dine Excel-regneark som dokumentation. Hvor der identificeres problemer eller fund, henvises dataene i Excel-regneark til kopier af den detalje, der dokumenterer problemerne eller fundene. Excel-regneark kan bruges som blyark til at organisere dine arbejdspapirer med understøttende detaljer opstillet bag hvert regneark.