Sådan bruges Excel til at bestemme forholdet mellem to datasæt (5 trin)

Microsoft Excel kan hjælpe dig med at visualisere dine data til at bestemme forholdet mellem to sæt. Excel har en række grafer, der konverterer dine værdier til datapunkter og giver dig mulighed for at se, hvilken type tilknytning dine datasæt har. Du kan også bruge Excels grafer til at bestemme, at der ikke er noget forhold mellem to datasæt. Når du lagrer dine data i et Excel-regneark, kan du visualisere, beregne og analysere dine data. Du kan e-maile din graf, kopiere den til et andet dokument eller placere den i en præsentation.

Trin 1

Åbn Excel-regnearket, der indeholder dine to datasæt. Hvis du ikke allerede har dine datasæt i Excel, skal du oprette et nyt regneark og kopiere og indsætte dine datasæt i et nyt ark. Placer dine x-værdier i kolonne A og dine y-værdier i kolonne B.

Trin 2

Mærk kolonne A med en beskrivelse af dine x-værdier. Mærk kolonne B med en beskrivelse af dine y-værdier. Du kan oprette dine diagrammer lettere, hvis dine datasæt er mærket.

Trin 3

Fremhæv dit dataområde, og vælg fanen "Indsæt" på båndet øverst på siden. Klik på "Scatter" under "Charts" -området for at oprette et scatterplot. En scatterplot tager x-værdien og den tilsvarende y-værdi for at oprette et datapunkt på dit diagram.

Trin 4

Vælg indstillingerne "Scatter med kun markører" under "Scatter" -knappen. Klik på knappen "Layout" på båndet, og vælg "Trendline" under "Analyse" -området. Oprettelse af en trendlinie giver dig mulighed for visuelt at bestemme, hvor tæt dine to datasæt er relateret.

Klik på knappen "Flere trendlinjemuligheder", vælg "Lineær" eller "Eksponentiel" og markér afkrydsningsfeltet "R i kvadrat". Du vil se værdien "R kvadrat" på diagrammet, som du kan bruge til at bestemme styrken af ​​det lineære forhold. Værdier tæt på -1 eller 1 repræsenterer stærke relationer, og værdier tæt på 0 er svage lineære forhold.