Sådan bruges Melodyne til at få AutoTune-effekt

Melodyne er et lydarrangements- og korrektionsprogram fra Celenomy. Det er tilgængeligt som et enkeltstående program eller som et plugin, som du integrerer i dit foretrukne program, for eksempel Logic. Melodyne tonehøjde-korrektion interface giver dig mulighed for at tilnærme den kontroversielle "Auto-tune effekt." Ved at "misbruge" tonehøjde-korrektionskontrollerne og sætte parametrene høje, kan du oprette en særskilt bearbejdet og "robot" lyd svarende til den, der er berømt af T-Pain, Cher og The Black Eyed Peas.

Manuelt

Klik på "File", "Open", "Audio File", og vælg en monofonisk lydfil fra dit bibliotek. Når filen er indlæst, åbnes Melodyne-redigeringsvinduet automatisk. Dette omfatter et gitter. Den vandrette akse repræsenterer tid, og den lodrette akse repræsenterer tonehøjde. Noter er repræsenteret af "klatter" på gitteret.

Klik på en klat og træk den til en ny gittercelle. Det er op til dig, om du går højere eller lavere. I hvor høj grad din redigering afviger noten fra dens oprindelige tonehøjde påvirker, hvor unaturlig og robotlydende effekten er.

Klik og hold "Rediger tonehøjde" -værktøjet i den øverste sporingslinje for at åbne en undermenu. Klik på "Vibrato" -effekten, der er illustreret i undermenuen med en vandret bølge, der skæres af en lodret pil med dobbelt ende. Træk noten nedad for at oprette den karakteristiske "wobble" til Auto-tune-effekten.

Automatisk

Importer vokallyden.

Klik på "Pitch Correction", og juster parameteren "Pitch Drift Center". Pitch drift center er den noteværdi, som Melodyne automatisk korrigerer vildfarne toner til. Indstil det for eksempel til 100 procent, og Melodyne vil rette enhver note, der ikke er kromatisk "perfekt" til den nøjagtige tonehøjde. Denne indstilling manipulerer automatisk enhver note, der ikke er perfekt til tonehøjden og gør det sådan, og fjerner næsten hele den menneskelige "følelse" fra vokalen.

Klik på "Pitch Snap". Denne parameter giver dig mulighed for at vælge, hvilken noteværdi Melodyne korrigerer noter til.

Indstil det "Semi-tone." Dette konfigurerer Melodyne til at justere enhver "note-drift" til den nærmeste halvtone. Notedrift er et helt naturligt fænomen, som selv de mest teknisk nøjagtige sangere udviser. Ved at fjerne det gør Melodyne vokallyden meget computeriseret.