Sådan bruges SketchUp til elektriske diagrammer

Google SketchUp er et 3-D modelleringsprogram tilgængeligt gratis, hvilket gør det til et fristende alternativ til dyrere applikationer som AutoCAD. Du kan bruge den til at lave bygninger, møbler og endda kredsløbsdiagrammer - selvom SketchUp ikke er den perfekte løsning til noget som diagrammer. Husk, at SketchUp-modeller er i 3-D, mens kredsløbsdiagrammer er repræsenteret i 2-D. Således kan det være lettere at bruge et andet program, hvis du har mulighed for det.

Download og installer modellen Elektriske komponenter (se Ressourcer) i din SketchUp-mappe. Alternativt kan du bruge lignende eller mere komplette samlinger, hvis de er tilgængelige. Du bruger denne fil som en skabelon til komponenterne.

Kør SketchUp. Hvis du ikke allerede har en kopi på din computer, kan du finde programmet under Ressourcer. Åbn komponentmodellen i SketchUp.

Gem modellen som en ny fil ved hjælp af funktionen "Gem som ...". Dette giver dig mulighed for at foretage ændringer uden at ændre den komponentskabelon, du har downloadet.

Tegn en stor, flad overflade, så du kan tegne dit kredsløbsdiagram ved hjælp af "Draw" eller "Rectangle" værktøjerne.

Bring en komponent, du har brug for, fra skabelonen til dit tomme diagram ved hjælp af værktøjet "Kopier" og "Indsæt". Hvis du har brug for at orientere komponenten forskelligt, skal du bruge værktøjet "Roter".

Brug "Draw" -værktøjet til at trække forbindelsesledningerne ind fra den ene komponent til den næste. Gentag kopiering, indsættelse og tilføjelse af linjer for at tegne det komplette diagram.

Slet komponentskabelonen, ændre størrelsen på dit blanke diagram, hvis det er nødvendigt, og tilføj eventuelle noter eller call-outs, du føler er nødvendige for at færdiggøre diagrammet.

Tips

Da du arbejder i et åbent 3D-miljø, kan du flytte og organisere skabeloner og blanke kredsløbsdiagrammer på en måde, der gør dit rum det mest effektive og behageligt for dig.

Du kan kopiere og indsætte skabelonen i et tomt SketchUp-projekt, hvis du foretrækker det.