Sådan opretter du et nyt fotobibliotek i Photos App til Mac

Mac Photos app muliggør oprettelsen af ​​helt nye fotobiblioteker, hvilket betyder, at det er let at lave et separat fotobibliotek, hvis du vil beholde nogle billeder uden for en primær billedsamling. Dette kan være nyttigt af mange årsager, om du skal skelne mellem et personligt fotobibliotek fra et arbejdsbibliotek eller måske at holde et privat fotobibliotek adskilt fra andre mindre private billeder på samme computer.


At lave et nyt Photos library er virkelig ret simpelt i Billeder til OS X, men det er ikke helt klart. Nej, du går ikke til menuen Filer, hvor du kan oprette nye album og mapper til billeder, og det er en anden rimelig styringsmetode, men i stedet skal du bruge en nøgleændring, mens appen Fotos lanceres. For at være helt klart betyder oprettelse af et nyt fotobibliotek ingen af ​​de eksisterende biblioteker, billeder vil blive inkluderet i det nye billedbibliotek, medmindre det er tilføjet specifikt. Dette giver mulighed for helt forskellige og unikke samlinger af billeder.

Sådan laver du et nyt fotobibliotek i fotos til Mac OS X

 1. Afslut af Photos-appen
 2. Genstart Photos-appen i OS X, mens du holder nede Option-tasten, og hold nede på valgknappen med det samme
 3. På "Vælg bibliotek" skærmen skal du vælge knappen "Opret ny ..."
 4. Giv det nye fotobibliotek et navn og vælg en placering på Mac'en for at gemme det nye fotobibliotek (standardværdien bliver brugerens Billeder-mappe, hvor de andre fotobiblioteker er gemt)
 5. Fotos-appen starter med et nyt og helt tomt fotobibliotek, der er klar til at importere billeder til og give den velkendte friske lanceringsskærm med fire muligheder:
  • Tilslut et kamera eller et hukommelseskort og importer billeder fra det
  • Træk billeder i Photos-appen for at importere efter fil
  • Brug Import fra menuen Filer
  • Tænd iCloud Photo Library og importer billeder fra en iCloud-konto

Husk, at dette nye fotobibliotek er adskilt fra det, som standardfotobiblioteket var, om det blev oprettet som nyt eller importeret fra iPhoto eller Aperture. Det betyder, at det ikke indeholder nogen af ​​de tidligere importerede billeder, medmindre de tilføjes igen.

Der ser ikke ud til at være en grænse for, hvor mange nye fotobiblioteker du kan lave i Photos-appen til Mac, men jonglering mellem tonsvis af dem kan blive uhåndterlig, så det er normalt bedst at oprette et nyt bibliotek til bestemte formål. Har et unikt bibliotek for hvert arbejde, personlig, privat, for eksempel.

Skift mellem biblioteker i fotos App til OS X

Nu hvor du har flere fotobiblioteker, vil du sandsynligvis gerne skifte mellem dem nogle gange. Dette er ret simpelt og ligner på at skabe et nyt bibliotek til at begynde med.

For at vælge et andet bibliotek skal du blot holde nede Valgknappen, når du starter Photos app igen, og vælg derefter det ønskede fotobibliotek. Alle biblioteker, der er blevet brugt af Fotos-appen, vises på denne valgskærm, hvilket gør det nemt at jonglere mellem forskellige biblioteker, hvis behovet opstår. Hvis et bibliotek er gemt på et eksternt volumen, skal du naturligvis oprette forbindelse til det pågældende drev eller lydstyrke for at kunne vælge og skifte til det fotobibliotek i Mac Photos-appen.

De, der migrerer til Fotos-app fra iPhoto og Aperture-apps, vil sandsynligvis huske, at alternativmodifikatoren ved lanceringen blev brugt på samme måde for at oprette nye biblioteker eller at vælge forskellige fotobiblioteker, som tillod at flytte biblioteker til andre mængder blandt andet. Det virker stadig sådan i OS X med Photos-appen.

Den nye Fotos-app til OS X deler meget til fælles med iOS Photos-appen, hvilket gør mange fotos-tips relevante for begge platforme, især da iCloud Photo Library synkroniserer bibliotekerne problemfrit.