Sådan repareres et hovedtelefonstik

Elementer, du har brug for

  • Sæt med små skruetrækkere (computerreparationssæt)

  • Loddekolbe

  • Tandstikker i træ

  • Lodde

Alle har oplevet det øjeblik, hvor dine hovedtelefoner holder op med at arbejde. Du fniser stikket, og de fungerer fint indtil den dag, hvor stikket på stikket ikke virker mere, og du ikke længere kan høre noget. Problemet er ikke dine hovedtelefoner, eller at afspilleren er stoppet, men simpelthen loddet på stikket er brudt inde i sagen. Du kan lære at reparere et hovedtelefonstik med et par enkle værktøjer.

Åbn kabinettet ved at fjerne skruerne, der holder kabinetdækslet til bagsiden. Afhængigt af om du reparerer et hovedtelefonstik på en stationær, bærbar computer eller MP3-afspiller, vil skruerne være placeret i forskellige områder. Find og fjern alle skruerne. Hvis sagen ikke trækkes fri, skal du stoppe og kigge efter skruer, du savnede.

Rengør det gamle lodde fra forbindelsen mellem jackstikket og printkortet. Gør dette ved let at berøre det opvarmede loddejern til det eksisterende lodde og derefter rulle spidsen af ​​et trætandstik i det bløde lodde for at fjerne det.

Påfør forbindelsen nyt lodde. Hold loddebolten mod komponentstiften (stiften, der kommer ud af hovedtelefonstikket), og berør spidsen af ​​din loddetråd til strygejernet, indtil loddet smelter og danner en forbindelse. Lad den nye forbindelse køle af i fem minutter.

Test afspilleren. Sæt dine hovedtelefoner i stikket, og tryk på play. Hvis du ikke hører noget, skal du skrue op for lyden. Hvis du stadig ikke hører noget, skal du gå tilbage til trin 2 og begynde igen; din lodde dannede ikke korrekt forbindelse.

Tips

Hvis du ikke ved, hvordan man lodder, skal du åbne sagen og kile et lille stykke aluminiumsfolie mellem komponentstiften og kredsløbskortet for en hurtig løsning, indtil du kan finde nogen til at løse forbindelsen.

Advarsler

Hvis du reparerer hovedtelefonstikket på en bærbar computer, skal du holde øje med stedet og rækkefølgen af ​​skruerne, du fjernede for at åbne sagen. Skruerne har en bestemt rækkefølge efter dem, og ikke alle skruer fungerer i hvert hul.