Sådan finder du den korrekte lyddriver til en computer

At finde de korrekte lyddrivere til dit computers lydkort kan være hovedpine. Men hvis lydkortet ikke fulgte med en lyddriver-cd, er der stadig flere måder at finde driverne på. Selvom du ikke ved, hvilken type lydkort du har, kan du stadig få driverne ved hjælp af online ressourcer. Hvis der ikke er nogen måde at identificere kortet overhovedet, kan du også bruge diagnostisk værktøjssoftware til at fortælle dig, hvilken slags kort du har.

Trin 1

Kør "dxdiag." I nogle tilfælde kan du muligvis finde ud af, hvilken type drivere du har brug for ved at køre en simpel kommando. Klik på din "startmenu" i nederste venstre hjørne af proceslinjen på din computer. Skriv “dxdiag” i søgefeltet, og tryk på enter, så åbnes et vindue. Dette vindue viser dine video-, lyd- og systemoplysninger. Klik på "lydfanen" for at se dine lydkortoplysninger. Du kan bruge disse data til at finde lydkortets navn og mærke.

Trin 2

Se computerhåndbogen. En nem måde at finde de korrekte lyddrivere på er ved at kontrollere manualen, der fulgte med din computer. Den fortæller dig specifikt, hvilken type lydkort din computer har installeret. Når du har fundet ud af lydkortmodellen, kan du downloade driverne fra producentens websted. Hvis du har en bestemt computer, f.eks. En Dell, kan du også slå driverne op ved hjælp af din computers serienummer på Dells websted.

Trin 3

Åbn din computerhylster. Hvis du ikke har en manual, eller din computer ikke er et navnemærke, kan du nogle gange finde oplysninger om lydkortmodellen på selve kortet. Sluk for computeren, og tag stikket ud. Fjern sidepanelet, og se efter lydkortet. Det vil blive knyttet til bundkortet. Du kan fortælle hvilken komponent lydkortet er ved at spore kablerne fra højttalerne til computeren. På kortet kan der være et mærke eller en etiket, der identificerer kortet. I nogle tilfælde har du muligvis ikke et specifikt lydkort, og højttalerne kan sættes direkte i bundkortet. I de fleste tilfælde vil bundkortet have et bestemt mærke, der også kan identificeres i sagen. Brug disse oplysninger til at finde producentens websted og downloade driverne.

Brug et diagnostisk program. Hvis du ikke har en computermanual, eller din computer ikke er et navnemærke, kan du bruge software til at finde de rigtige drivere. Programmer som Dr. Hardware kan scanne din computer og dechifrere den type lydkort, du har.