Sådan vises 8MM-film uden en projektor

Elementer, du har brug for

  • 8 mm filmredaktør

  • 8 mm konverteringstjeneste

Kodak skabte 8 mm film til brug for forbrugere i 1932, og dens brug toppede gennem 1950'erne. Få mennesker har en 8 mm filmprojektor, og det er derfor svært at se en 8 mm film i dag. Men der er to alternativer til at bruge en projektor - at få en filmredaktør, der giver dig mulighed for at se filmen og få filmen konverteret til en DVD til brug i nutidens videoafspillere.

Køb en bærbar 8 mm filmeditor fra et kamera eller en filmforsyningsbutik, online i en webshop eller gennem en privat forhandler.

Anbring 8mm-filmen i en rulle, der derefter placeres på et nav til venstre for den lille skærm midt i 8mm-filmeditoren.

Tænd for den lille pære, der lyser op på skærmen. Træk filmen under skærmen i en filmstørrelse, så den kommer ud til højre på skærmen. Placer filmen i en anden rulle, denne placeret på et nav til højre for skærmen.

Drej en krumtap, der er forbundet med en af ​​hjulene for at flytte filmen fra den ene side til den anden. Drejning af krumtap på højre side flytter filmen fra venstre mod højre, hvilket er den normale måde, filmen kan ses på den midterste skærm. Drejning af kranken på venstre side bevæger filmen fra højre mod venstre, vender retningen og bevæger filmen bagud.

Tag tromlen af ​​navet og læg forsigtigt 8 mm-filmen væk. Sluk for filmredaktørens pære.

8 mm film kan ses uden brug af en projektor ved at lade den overføres til en DVD. Dette kræver tjenester fra et professionelt laboratorium.

Det professionelle laboratorium spiller 8 mm i en enhed, der korrigerer for forskellene mellem film og video, så den digitale fil lavet af 8 mm-filmen ser ud og afspilles normalt.

8 mm-filmen overføres som en digital fil til en computer. Det rengøres digitalt for at fjerne støv og korrigeres derefter for lysstyrke og kontrast med computersoftware.

Den digitale fil af 8 mm film korrigeres også for farve. Det kan også farves, hvis det er i sort og hvid. Dette betyder, at en farve tildeles et område som et ansigt eller himlen, hvor alle de andre farver automatisk kortlægges af computersoftwaren som svarende til basisfarven (dvs. ansigtet eller himlen). Computersoftwaren "sætter" derefter farve til det sort / hvide billede for at skabe et farvebillede i stedet.

Den endelige digitale fil på 8 mm overføres til en DVD til afspilning på en computer eller en standard forbruger-DVD-afspiller. DVD'en og den originale 8 mm film gives til kunden.

Tips

At sende 8 mm film via posten til en konverteringstjeneste kan være risikabelt, da filmen kan blive beskadiget ved at rejse i ekstreme varme eller kolde situationer. Der er også chancen for, at det går tabt i posten på vej til laboratoriet eller på vej tilbage. Det er bedre at aflevere filmen selv på laboratoriet, hvis en konvertering skal ske.

Filmredaktører inkluderer en lille splejsenhed foran, hvor filmen holdes under skærmen. Dette kan bruges med splejsningstape til at rette beskadigede områder af filmen, som ellers ikke ville bevæge sig korrekt gennem editoren.

Advarsler

På grund af den fysiske alder på de fleste 8 mm film er den skør. Pas på ikke at vride eller bøje filmen, da dette kan få den til at gå i stykker.